Kan liknas vid en kultklassiker tycker utvecklarna själva – mer Alan Wake i framtiden är inte uteslutet!

Över två miljoner exemplar har sålts av #Alan Wake till pc och Xbox 360, avslöjar utvecklarna #Remedy Entertainment. Studiochefen Oskari Häkkinen säger att fastän att försäljningen började en smula långsamt så har historien om den plågade skräckförfattaren fortsatt att sälja under en väldigt lång tid.

– Efter en långsam start har det börjat förändras till något väldigt positivt. Det har definitivt haft ben. Jag tror att narrativa upplevelser helt enkelt har en tendens till det. Alan Wake är som en kultklassiker kan man säga... Folk som har spelat och tyckt om historien känner ett behov av att berätta för sina vänner och andra gamers därute att de behöver testa den här upplevelsen, de behöver spela det, säger Oskari Häkkinen.

Alan Wakes fortsatt goda försäljning (inte minst boostad av pc-versionen som lanserades relativt nyligen) innebär att Remedy inte utesluter att det kan bli tal om mer Alan i framtiden.

– Alan Wake ligger oss definitivt varmt om hjärtat. Det är vårt varumärke – vi äger det. Det är inte något vi glömmer så lätt. Efter Max Payne hade vi bokstavligen, hela teamet, kunnat gå och sätta oss på en strand och sippa cocktails ett tag. Det är ingen hemlighet att Max Payne-serien såldes för 45 miljoner dollar. Det satte oss i en riktigt lovande position, men samtidigt brinner våra hjärtan för att göra spel och inte för att sippa cocktails på stranden.

Det senaste vi hörde från Alan och hans underbara värld var Xbox Live Arcade-titeln #Alan Wake's American Nightmare, som vi recenserade för ett par veckor sedan.

Tycker precis samma. 14/03 Gillade storyn men inte gameplayet. Samma fiender om och om igen... drygt med att behöva lysa på fienderna ett tag innan de går att döda... hade inte storyn varit fängslande hade jag inte spelat klart det :) 14/03 Tycker inte alls om Alan Wake, önskar att Remedy hade fortsatt att göra max payne istället för detta. 14/03 Jag spelade spelet på konsoll så kan inte säga något om hur det ser ut på PC. Däremot så var den inte så dålig så det störde och för mig var det storyn som grep tag i mig. Har iofs aldrig varit så kinkig på grafik, tycker spelglädje kommer i första hand... 14/03 Kameran är lite konstig i början innan man blir van vid den. Texturerna är lite blandat men oftast tycker jag det ser riktigt riktigt bra ut. Storyn är sjukt tung och riktigt medryckande. Ge det en chans. 14/03 Var först lite sugen på att köpa detta på PC när jag såg att det kom på Steam. Men såg en Let's Play på Youtube och tyckte att det verkade fånigt att lysa med ficklampa på monster och att kamera vinkeln var mycket märklig (säkert något jag skulle störa... 14/03 Välförtjänt. Borde dock ha sålt minst det dubbla. :) 14/03 Rekommenderas varmt! 14/03 Köpte Aw på PC och har snart klarat igenom det och det är lätt ett av dom bästa spelen jag spelet. Top 5 helt klart <3 13/03 Första och enda specialutgåvan som verkligen gett mig något av riktigt värde imo.. Soundtracket är enormt bra imo, på CD-skiva dessutom och så följer det med en bok som är fiktivt skriven av en undersökande journalist ett år efter händelserna i spelet.... 13/03
Skicka en rättelse