Microsoft avslöjar att de rekryterat tidigare Sony-chefen Phil Harrison – han ska nu ansvara för den europeiska Xbox 360-verksamheten.

Tidigare Playstation-chefen Phil Harrison anställs av #Microsoft för att ansvara för Microsoft Studios europeiska organisation, avslöjar företaget i ett färskt pressmeddelande. Mer konkret innebär det bland annat att Phil Harrison får ansvar för spelhus som anrika #Rare och #Fable-utvecklarna #Lionhead Studios.

– Jag är glad att få bli del av chef-teamet hos Microsoft vid en viktig tidpunkt för vår industri. Jag är riktigt imponerad med företagets långsiktiga vision för att utöka marknaden för interaktiv underhållning globalt och också över den enorma rikedomen av talang, teknologi och resurser som företaget har till förfogande för att lyckas, säger Phil Harrison i ett PR-uttalande.

Phil Harrison avgick som chef för Sony Worldwide Studios 2008, efter att ha lanserat tjänster och spel som Playstation Home och #Littlebigplanet. Han anses också ha varit en drivande kraft bakom Sony-utgivna titlar som #Heavy Rain, #Uncharted och #Infamous. Därefter gick han till #Atari. 2010 fortsatte han till #Gaikai, innan han kom till Microsoft.

Vilken påverkan tror du att Phil Harrison kan ha på Microsofts framtida Xbox-verksamhet?

Sociala spel vafan. Det känns rätt krystat alltihopa för att passa facebookarnas ídéer om vad som är socialt beteende. Blickarna går lik förbannat mot TVn även om man skrattar ihop. 14/03 Xbox har redan kopior av Buzz och Singstar, det är ju Scene it och Lips, fast sen så finns ju inte så mycket mer av sociala spel på Xbox, och inte heller på ps3 vad man vet, När det gäller att vara social via konsol så hade jag gärna sett en Home kopia... 14/03 Phil satsade väldigt hårt på sociala spel medan han var hos Sony. Det är tack vare honom spel som Singstar och Buzz financerades, vilket var extremt framgångsrika under slutet av PS2ans liv, men bara här i Europa. Varken Sony USA eller Sony Japan var... 14/03 Byter ner sig helatiden? Sony -> Atari -> Microsoft Haha, nä skojja bara...men jag gillade verkligen Phil när han var talesperson för Sony i början 14/03 Ett vanligt karriärshopp som folk gör i olika riktningar av olika skäl. Varför tror många att så fort en duktig (antar att han var duktig) försvinner så finns det ingen annan duktig att ta hans plats. Det gör det ju nästan alltid. Sån övertro på individ... 14/03 Xboxen har ju klarat sig bra när det gäller buggiga spel, den konsol som lidit mest av multiformat är ju ps3an. För övrigt har man själv helt klart vart nöjd med utbudet på ps3 och Xbox på denna generationen. Fast man undrar ju hur länge man får behålla... 14/03 Det blir mer och mer multiformat när det gäller spel, verkar vara detsamma med personal. Han har nog en del Playstation hemligheter som han delar med sig av till MS. 14/03 Ingenting skumt alls. Får man upp lönen tillräckligt mycket och samtidigt inte trivs där man är så varför ska man jobba kvar? Det vore skumt däremot. Förstår mig inte alls på folk som varit på samma ställe i flera år och inte trivs och bara gnäller över... 14/03 Han slutade jobba på Sony 2008. Därefter har han väl rätt att börja jobba vart som helst. Eller? Du får det att låta som att han blivit utköpt direkt från Sony -> MS, vilket är felaktigt. :) 14/03 Byter man jobb så ofta? Verkar skumt. 14/03
Skicka en rättelse