Kickstarter-projekt för att göra ett nytt klassiskt 2D-rollspel har rullat igång – var med och bidra i utvecklingen till ett spel vars föregångare inspirerade Fallout!

Brian Fargos initiativ att återuppliva Wasteland har nu startat via Kickstarter. Hittills har 5644 personer skänkt drygt 309 000 dollar till utvecklingen av #Wasteland 2 – spelet som spås bli det första old school-rollspelet i top down, 2D-perspektiv på evigheter.

Första Wasteland utvecklades av Brian Fargo och #Interplay med släppdatum 1988. Titelns postapokalyptiska setting inspirerade honom att senare skapa milstolparna #Fallout och #Fallout 2, som ingen datorrollspelare värd namnet kan ha undgått.

– Detta är antagligen den sista chansen till en Wasteland-uppföljare. Vi har försökt pitcha det här spelet flera gånger till spelutgivarna, men de har vägrat. De tror inte att det finns något intresse för ett solitt, old school-spel. Det här är vårt försök att bevisa att de har fel. Och än viktigare skulle detta kunna hjälpa till med att få tillbaka en hel genre med rollspel. Kraften hos indie-scenen fortsätter och vi ser allt detta som en del av en allt större trend av att ge tillbaka kontrollen till utvecklarna, säger Brian Fargo på Kickstarter-sidan.

309 000 dollar redan, alltså. Totalt hoppas Brian Fargo och gänget samla ihop minst 900 000 dollar, i sådana fall lovar han att själv bidra med 100 000 ur egen ficka för att få spelet gjort. Men om fansen fortsätter att skänka långt över 900 000 dollar så kommer överskottet att bidra till en ännu rikare och större värld, samt en Mac-konvertering.

På bild: Brian Fargo.

Texten är ändrad nu, "action till PC står det" nu. Vilket fortfarande inte är rätt men bättre än förra underrubriken iaf. 15/03 Jag vill ha ett freespace 3 med unreal 3 eller 4 motorn. 14/03 Nu får man hoppas på en liknande variant för ett nytt Rainbow Six: Raven Shield. :) 14/03 Wasteland var ett av mina första favorit spel så en 30$ var det ju ingen tvekan om att bidra med. 14/03 Detta låter lovande, hoppas kickstart är slutet för stora bolag som EA. Dessa storbolag sabbar ju alla spel idag. Videon är ju klockren och stämmer in bra. Pengar insatta. 14/03 Jag donera 50$ fasten jag kanske inte är något jätte fan av den här genren så vill jag endå stödja denna otroligt bra ide. Jag hoppas att jag i framtiden kan vara med och stödja något av följande spel 1 Shenmue 3 2 Command & Conquer 2.. om ni fattar vad... 14/03 Sådär 50 dollar blev det från mig....... jag bestälde just wastland 2 är det färdigt än ?? : D längtar redan . 14/03 Det var nog den mest sanlösa concept art jag sett! Vilken konstnär! 14/03 Det här verkar vara framtiden för att få kvalitets spel när c:a 90% av det som släpps nu är konsol anpassad dynga eller intetsägande urvattnade uppföljare.Hoppas fler tar upp den här ideen så kanske vi får se uppföljare till Grim Fandango m.fl. 14/03 Nu vart jag väldigt sugen på 250 dollar dealen, så himla nice. Får dock skuldkänslor över att jag inte lade lite mer till DF om detta projekt får in ännu mer pengar än de fick (vilket det har potential att göra, knappt en dag har gått och de har fått... 14/03
Skicka en rättelse