"What Would Molydeux?" drar igång 31 mars där en drös utvecklare på tio (i nuläget) skilda städer i världen kommer utveckla spel baserat på twittern petermolydeux.

Folk som parodiserar andra människor på twitter är något som händer med alla former av kändisar världen över, och ibland påverkar det mer än annars. Peter Molyneux, som lämnar Lionhead Studios, har en twitterparodisör i form av PeterMolydeux. Det fascinerande i det här fallet är att hans lustiga idéer uppmärksammats av spelutvecklare världen över till den vida grad att MolyJam 2012 – What Would Molydeux? – drar igång 31 mars där dessa utvecklare kommer skapa spel baserade på hans idéer. Detta kreativa arbete kommer ske i än så länge tio olika städer i världen.

Men vad har han då för idéer?

Exempel:

  • Du har en inbillad kompis, men denne inbillade kompis tror inte att du finns och ditt mål är att övertyga denne att det gör du visst det.

  • Spela en karaktär som låtsas att han är blind, vilket innebär att han måste krocka med saker för att inte väcka uppmärksamhet.

  • Föreställ dig att du bär på en radioaktiv bebis i en kolsvart miljö, där din bebis får agera fackla. Skaka på bebisen får den att lysa mer och så vidare.

  • Överlevnadsskräck kombinerat med bowling (se film nedan).

Det tisslas om att evenemanget i Brighton, Storbritannien kanske till och med kommer locka till sig Peter Molyneux självt. Bakom MolyJam 2012 finner du namn som Anna Kipnis, Brandon Sheffield, Patrick Klepek, Chris Remo, Jake Rodkin och Joe Kowalski. Det är inte helt klart huruvida det kommer handla om att de ska använda sig av några specifika idéer, eller om det är helt fritt att leka med alla hans idéer.

Peter Molydeux, eller Dougie D som holländaren namnger vissa av sina YouTube-alster med tyckte att det var en strålande idé och har själv komponerat ihop en lista med de idéer han tror skulle passa bäst. Den finner du här.

Skicka en rättelse