Ännu en vända "äldre" titlar har fått avlivat onlinestöd. EA Sports MMA inbegrep till och med EA:s betalkodssystem för att få spela online.

För mindre än 18 månader sen tog vi oss an #EA Sports MMA, en fajtingupplevelse som vi tyckte var bra. Nu har #EA listat nästa grupp med spel vars onlineservrar stängs ner, och ovanstående spel är ett av dem. Det som sticker ut med detta är att det är första gången EA stänger ner servrarna för ett spel som kräver Online Pass, det vill säga en engångskod för att man ens ska kunna spela online. Denna kod medföljer vid nytt köp, men för begagnatinförskaffare var de online-intresserade tvungna att betala separat för koden.

Detta är nedplitat i användaravtalet, men det kan ändå väcka andrum för funderingar.

Spana in alla spel som förlorar sin onlinekapacitet nedan.

Klicka för mer information

April 13, 2012 -- Online Services Shutdown

BOOM BLOX Bash Party for Wii
Burnout™ Revenge for Xbox 360
EA Create for PC, PlayStation 3, Wii and Xbox 360
EA Sports Active 2.0 for PlayStation 3, Wii and Xbox 360
EA Sports Active NFL Training Camp for Wii
FIFA 10 for PlayStation Portable and Wii
The Godfather™ II for PC, PlayStation 3 and Xbox 360
MMA for PlayStation 3 and Xbox 360
Need for Speed™ ProStreet for PlayStation 3 and Xbox 360
The Saboteur™ (loss of The Midnight Club access) for PlayStation 3 and Xbox 360
Spare Parts for PlayStation 3 Xbox 360

March 31, 2012 -- Online Services Shutdown

BATTLEFIELD™ 3: Aftershock for iPad, iPhone, and iPod touch
Fantasi Safari for iPad, iPhone, and iPod touch
Ghost Harvest for iPhone

Naturligtvis under all kritik. Klaga hos deras customer service. 25/03 Köpte precis Need for Speed Proo street och kan inte ens starta spelet på grund av att spelet inte kan kontakta EA servrarna. Varför sälja ett spel som man inte kan starta EA? http://i39.photobucket.com/albums/e177/svendolph/ealogin_zps5436b0ca.jpg 23/03 Ett mycket bra val du gör. 21/03 Därför jag inte längre köper EA spel 21/03 EA kan dra åt helvete. 20/03 Till alla som tycker det är OK att servrarna stängs ner. Visst, jag kan förstå om det är till Xbox eller någon annan konsol. Finns det inget intresse, stäng ner dem. MEN, det jag ogillar är multiplayer spel eller andra sorters spel där de medvetet tagit... 20/03 Som någon sa, om det under en viss tid har varit mindre än X spelare online i multiplayer, kan de stänga ner efter ett annoucement och ett datums sätts. Och Online-pass som är för offline singleplayer saker, ska ALDRIG blockeras bort, inte 1år senare,... 20/03 Nu överdriver du och det är aldrig bra för när man skall föra en intelligent dialog. Som jag sa ovan, problemet är att de ansåg att vi inte skulle kunna spela online utan de skulle casha in på den delen också. Och enda utvägen för dem då var att ta över... 20/03 Men det är klart att de inte kan ha servrar uppe hur länge som helst. Problemet är ju just att de valt modellen med att du måste använda deras servrar och inte har möjlighet att spela p2p eller sätta upp egna (som man gjorde på gamla goda tiden). Men,... 20/03 Givetvis inte i tjugo år MEN mer än kanske i alla fall 18 månader. Ett och ett halvt år är ju inte alls vidare länge. Men säg nu att spelet är en öken online så är det väl ok att stänga ned dem. Detta gör ju säkerligen att vissa är oroliga att deras spe... 20/03
Skicka en rättelse