The Witcher 2-utvecklarna menar att de sexscener som finns i deras spel inte är omotiverade. De vill att spelutvecklare ska få ha samma kreativa frihet som alla andra medier.

I en intervju inför släppet av Xbox360-versionen av #The Witcher 2: Assassins of Kings pratar #CD Projekt bland annat om de sexscener som finns i spelet.

– Jag tror att spel utvecklas. I början var publiken lite annorlunda och vissa tror fortfarande att spel är för barn. Vi tror inte att så är fallet. Vår åsikt är att spel är som interaktiva filmer. Du kan jämföra det med att läsa en bok eller se en bra tv-serie. Det är en djup berättelse och vår målgrupp är en mogen publik, säger Marek Ziemak, lead level artist på företaget.

Han menar att karaktärerna inte har omotiverat sex i The Witcher 2 och att spelutvecklare måste få ha samma kreativa frihet som alla andra medier.

– Vi använder allt det som redan används av andra författare, regissörer och andra medieskapare. Det handlar inte om att ha sex i spelet bara för sexets skull, det handlar om kreativ frihet och att ha samma möjligheter och använda samma vapen som alla andra kreativa människor.

#The Witcher fick mycket kritik för att vara sexfixerat. Bland annat av FZ:s recensent som kallade spelet "som Leisure Suite Larry – med snyggare grafik och utan könssjukdomar". The Witcher 2, däremot, har inte fått riktigt lika mycket kritik. FZ:s Assassins of Kings-recensent benämnde till och med spelet som smakfullt.

Vad tycker du – borde sex finnas i spel?

Sant, fast å andra sidan låter kulsprutor i fotbollspel som något utav en förbättring! ;P 21/03 Såna här diskussioner var det aldrig när Sex Games spelades på Amiga. Eller Hollywood Poker Pro. Dom var ju bra spel så visst, kasta in porr och allt möjligt så får vi se hur det blir. 21/03 "Han menar att karaktärerna inte har omotiverat sex i The Witcher 2 och att spelutvecklare måste få ha samma kreativa frihet som alla andra medier." Omotiverat eller inte. Det ska få finnas i spel också. Det blir sånt satans gnäll från moralkärringar... 21/03 Sex i spel kan vara bra och tillföra om det används rätt, det kan också vara löjligt och patetiskt när det används fel. Mass Effect är ett givet exempel på hur löjligt det kan vara! Samtliga kvinliga karaktärer har jroppar som gör modeller avundsjuka,... 21/03 mmm hade larry denna typ a qq när det kom? jag tycker sex ska va med i spel=) 20/03 Att ens någon kan klaga på sex.. omotiverat eller inte i ett spel så är jag för det i båda. Men det ska inte vara något mesigt som i ME. 20/03 Vafan säg bara att sex säljer istället. Vilka nötter. Jag har större kuk än dig ändå, så det så. 20/03 Som sexuellt välfungerade vuxen är jag intresserad av sex. Två tummar upp till CD Projekt. 20/03 Håller helt med om att folk gör på tok för stor grej av sex. Vet inte om det beror på att man tyckte det lät så jävla äckligt när man var riktigt liten eller vad grejen är egentligen. Tycker mest att det är helt otroligt att dagens människor är så vana... 20/03 Folk gör på tok för stor grej av sex. Sex är naturlig, vanligt och normalt, annars hade vår ras haft problem. Likaså är nakenhet, människan föds naken, det är naturligt. Smakfulla sexsecener kan tillföra mycket till spel, film och alla andra medier. Dål... 20/03
Skicka en rättelse