Mona Lisa, Skriet, Super Mario och Heavy Rain är fyra verk som kan ställas ut sida vid sida. Spel är konst, tycker Smithsonian American Art Museum.

Spel som konst. Det är något som många gamers ser som en självklarhet. Nu har vi fått en finkulturell bekräftelse genom att spel ställs ut på Smithsonian American Art Museum. CBS har gjort ett reportage om utställningen.

– Man skulle kunna säga att dataspel är en ett uttryck för kultur och i vissa fall konst på gräsrotsnivå i vår demokrati, säger Betsy Broun som är chef för museet.

Utställningen har blivit en stor succé och ska på turné i tio olika städer.

– Det har aldrig funnits någon annan form av media som har fångat flera generationer så snabbt som dataspel har, säger spelutvecklaren Chris Melissinos.

– Vi kan skapa världar och miljöer som inte existerar i den riktiga världen. Så vi kan öppna upp vår fantasi – och det är gränslöst, det är obegränsat.

Förhoppningsvis når spel ut till en bredare publik nu när de tas in i finrummet.

<embed src="http://cnettv.cnet.com/av/video/cbsnews/atlantis2/cbsnews_pla..." scale="noscale" salign="lt" type="application/x-shockwave-flash" background="#333333" width="440" height="279" allowfullscreen="true" allowscriptaccess="always" flashvars="si=254&&contentValue=50121770&shareUrl=http://www.cbsnews.com/8301-3445_162-57399522/the-art-of-video-games/"></embed>

Skicka en rättelse