Den brittiska aktiehandeln stoppad, fortfarande oklart om svenska spelbutiker påverkas av de ekonomiska bekymren.

Spelkedjan Game har misslyckats med att få ordning på sin ansträngda ekonomi och företaget har därför lämnat in en konkursansökan. Det säger ledningen för kedjan efter att handeln med företagets aktier stoppats i morse. Under tiden fortsätter jakten på nya finansiärer.

Hur Games 45 svenska butiker påverkas är oklart. När FZ ringde upp Games svenska huvudkontor säger de att man inte kommenterar saken alls i nuläget. Game har 1300 butiker i världen, varav 600 i Storbritannien.

Det var i början av mars som rapporterna om Games ekonomiska bekymmer uppdagades. Bland annat vägrade #EA förse butikerna med spel om de inte betalades direkt, vilket gjorde att storsäljare som #Mass Effect 3 uteblev ur sortimentet.

Nu har jag blivit citerad hundra gånger och nu tar någon upp bil-grejen igen vilket mycket väl kan leda till hundra citeringar till. Köpa begagnat ska man få lov att göra, men de personer som argumenterar emot det har också rätt i sina argument. Det är... 28/03 Vill du vara tvingad till att köpa en fabriksny bil varje gång du vill byta bil? Att köpa en begagnad bil skadar ju faktiskt tillverkarens försäljning..... [/slut ironi] 28/03 Problemet är att företag som Game aktivt erbjuder sina kunder att köpa begagnat istället för nytt. Så kunder som står med ett nytt spel i handen, färdiga att betala, erbjuds detta istället. Game tjänar på att sälja begagnat och inte ett öre till de som... 23/03 Tja, jag kan bara säga att detta är rätt åt GAME UK, har bott i Glasgow i 2½ år och nyligen flyttat till London och jag kan först säga att det är en stor skilnad på Svenska och Brtittiska game butikerna när det kommer till kundbemötande. Här flygger de... 22/03 Precis det de vill.. de vill ta bort fysiska butiker också. Det företag som GAME gör är fel ändå.. om vi säger att EA får 20% av det sålda spelet... så borde begagnade spel i alla fall ge 5-10%.. 22/03 Spelutvecklaren får inga pengar när man köper ett begagnat spel, precis som när man laddar ned ett spel från valfri torrent-sida. Visst kan jag förstå speltillverkarna att de hellre ser att man köper NYA spel hela tiden, eftersom de tjänar mest pengar... 22/03 Rätt åt fanskapen. Tycker game är en oproffsig, dyr skitbutik utifrån min erfarenhet med dem. De fyller unget syfte så lika bra de försvinner. Kul att nyligen när jag gjorde ett köp där de fuckade upp så blev jag förbannad o sa till dem att de lyckas... 22/03 Är väl egentligen tråkigt, men kan ärligt talat inte fälla någon tår.. GAME har levt enbart på att exploatera begagnad-konsol marknaden, för oss PC spelare har det funnits oerhört lite support och oerhört litet utbud. Nu handlar jag inte mycket retail... 22/03 Om Game försvinner är det ju en "Andrahandsförsäljare" mindre. Dvs bara positivt då spelutvecklarna själv får mer pengar till att utveckla bättre spel. Det är ju kvalite´n på spelen som räknas, inte butiken man köper dom uti :) 22/03 Release , digital steam nyckel. 21/03
Skicka en rättelse