Rockstar-grundaren Dan Housers nya husköp i Brooklyn dyrast någonsin – köper huset där Truman Capote en gång bodde.

Dan Houser är en av grundarna bakom extremt framgångsrika #Rockstar, ett spelhus som slagit en hel del försäljningsrekord genom åren tack vare sin hejdlöst populära #Grand Theft Auto-serie. Nu har Dan Houser spräckt ännu ett rekord – men denna gången på fastighetsmarknaden.

Hans nya villa på 70 Willow Street i New York-stadsdelen Brooklyn Heights var en gång i tiden berömda författaren Truman Capotes bostad, och i och med de 12,5 miljoner dollar (~84 miljoner kronor) han betalat för huset slår han det tidigare försäljningsrekordet i området med 1,5 miljoner dollar.

För pengarna får han 18 rum fördelat på tre våningar, med hela 11 eldstäder. Att koppla av med 11 sprakande brasor samtidigt efter en lång dag på jobbet med det kommande #Grand Theft Auto V borde göra vem som helst gött.

Skulle du byta din lya mot Dan Housers residensiga residens?

Bilden kommer från New York Observer.

onödigt att ha så många rum om jag får säga det själv, men ska man skryta om att man har cash så go ahead ;P 25/03 Håller med, fattar ingenting. Den här gossen har ju för fan skapat ett företag och massvis med produkter från grunden. Inte flyttat pengar från A till B för att slippa skatta till land X och Y eller flyttat sin tillverkning till land U för att spara 10... 22/03 Fan va najs! 22/03 Jag förstår inte hur du resonerar. Jag tänker att om en person (som Houser i detta fallet) blivit förmögen på något som folk faktiskt uppskattar och vill betala pengar för så tycker jag att han gjort sig förtjänt av pengarna, eller? Om alla tänkte som... 22/03 Gillar inte gamla stora hus, värdelöst med eluttag, nätverk, får inte borra i väggar pga k-märkning, svårt att renovera, konstiga planlösningar och dragiga fönster etc. Nybyggd eller riktigt fint renoverad våning i NY däremot tar jag anyday, men inte... 22/03 Ja, det här är anledningen till att jag aldrig har haft dåligt samvete för att inte ha betalat för spel/filmer från stora utgivare. Lite aftonbladetvarning på den här artikeln dock... 22/03 ja tack. 22/03 Nice! Det förtjänar han! 22/03 Lol, skämt å sido är det sällan chefers löner/bonusar som får smaka när det går dåligt för företag. Jag jobbade en gång med att städa köpcentrum.. Chefen körde Gallardo av senaste modell, och företaget var skuldsatt över öronen. 22/03 Piratkopieringen slår hårt mot spelindustrin! 22/03
Skicka en rättelse