14 år efter sitt senaste äventyr kan spelvärldens kanske mest saknade privatdetektiv vara på väg mot en comeback. Och metoden? Den stavas "kickstarter".

Den legendariska privatdetektiven Tex Murphy kan äntligen vara på väg mot en comeback. #Big Finish Games har bestämt sig för att göra ett nionde och sista försök på att återuppliva fmv-hjälten som senast sågs i #Tex Murphy: Overseer för 14 år sedan. Och de tänker använda sig av den minst sagt lyckosamma kickstarter-metoden.

Den 15 maj planeras projektet sparka igång och till dess vill Big Finish ha fansens input i vad de ska erbjuda i kampanjen men också videoklipp och mail där Tex-anhängarna beskriver seriens styrkor. Mer info om detta plus en speciell hälsning från Mr. Murphy himself kan ni se i videon undertill.

Det första spelet i serien kom redan 1989 men den klumpige och otursamme Tex är kanske allra mest känd för #Under a Killing Moon och #The Pandora Directive – två spel som gav de utskällda fmv-spelen ett gott rykte. Big Finish Games består av flera utvecklare bakom serien, däribland Chris Jones, som både designat äventyrstitlarna och själv spelar rollen som Tex Murphy.

Visst vill se honom igen?

Skicka en rättelse