Ryktena visade sig stämma. Warren Spector är i full färd med att utveckla Epic Mickey 2, ett spel med co-op och karaktärer som brister ut i sång.

Warren Spector har bekräftat att #Epic Mickey 2: The Power of Two är under utveckling – och att det är en musikal. Till skillnad från föregångaren kommer det släppas till flera format; Wii, Playstation 3 och Xbox 360.

– Jag älskar co-op och nextgen-grejerna, men för mig är det magiskt när en karaktär brister ut i sång, som de gör regelbundet i det här spelet.

Vi kan vänta oss drop-in och drop-out co-op där den ena spelaren är Mickey och den andra spelar som Oswald, en av Walt Disneys allra första karaktärer som i det här spelet kan manipulera elektricitet via en fjärrkontroll.

– Om du spelar singleplayer så kommer Oswald vara med varje sekund i spelet. Han är inte bara en multiplayer-karaktär. Han hjälper till oavsett om du spelar ensam eller med en vän.

Warren Spector lovar också att en viktig fokuspunkt är kamerakontrollen, som fick utstå massiv kritik i föregångaren.

– Vi har haft ett team som jobbat på kameran bokstavligt talat sedan dagen efter releasen av det första spelet. De kommer att jobba på det ända fram till dagen då vi skeppar det andra, låter Spector hälsa.

Vi tyckte att originalet var otroligt vackert men i slutändan "bara" ett bra spel. Kan #Junction Point Studios med Spector i spetsen råda bot på barnsjukdomarna den här gången och skapa Disney-magi? Vi hoppas på det bästa och håller er uppdaterade.

Skicka en rättelse