"Nya" Baldur's Gate släpps också till Ipad, men pc är alltjämt huvudplattformen. Nyversionen innehåller ett helt nytt äventyr.

Nu har Overhaul Games släppt bilder från #Baldur's Gate: Enhanced Edition som utmärker sig kanske allra mest genom att visa upp spelet på Ipad. Det bekräftas att spelet också släpps till #Apples plattor i sommar men att pc fortfarande är huvudplattformen.

Spelet drivs av en förbättrad version av Infinity Engine och kommer att släppas komplett med expansion och nytt material, vilket innebär ett helt nytt äventyr och en ny karaktär att spela med.

Även tvåan och dess expansion får en liknande makeover, även om det är oklart när denna släpps. Vi håller er naturligtvis underättade om den stora rollspelssagans återkomst.

Tack till Olidion för detta #nyhetstips!
Töntiga folk är som klagar över att det kommer till iOS/iPad. Det är faktiskt en riktig dröm att spela på paddan, och BG är ett perfekt spel att spela på paddan. Folk verkar vifta med näven och låta förbannade så fort iOS är med i bilden. Väx upp 24/03 Eller så kanske de vill visa att det finns ett intrese och pengar att tjäna på BG så de kan få göra mer sånna spel? Vill man spela på sin android tablet så ska det redan finnas en port av infinity engine till Android. Så go nuts om du har spelet. 24/03 Spela på ipad? nej tack. 24/03 Nej. Sannolikt för att: 1) Utvecklare, framförallt för spel, fortfarande drar in mer pengar på iOS plattformen. 2) Enklare att utveckla/optimera för iOS då det är färre hårdvarukombinationer än för Android. Det har funnits flera storsäljande rollspel... 23/03 Nostalgi! Jag tror faktiskt att den här typen av spel kan funka riktigt bra på en padda/generell läsplatta. Måste nästan testa sen vid tillfälle. ;) 23/03 Det ser helt vanligt ut? eller vad är nytt? 23/03 Vill man har det så är det väl bara köpa det till PC i denna stund? Baldur's Gate fungerar ju utmärkt att köra på PC. 23/03 Släpp till Android då för fan! :D Men detta blir ett Day1-köp om plånboken tillåter det. 23/03 Precis. Så de lägger ner massa stålar på att utveckla något som redan finns för att sedan lägga över det på iPad? ... jadu. Snacka om att mjölka varumärket. 23/03 Ja det är samma grafik assets så självklart kommer det se ut precis som om man kör moddarna som sätter ihop BG1 och BG2 i samma motor. 23/03
Skicka en rättelse