Brian Fargo har dragit igång Kicking it forward vars syfte är att få Kickstarter-finansierade projekt att använda delar av sin vinst för att sponsra nya Kickstarter-projekt.

Kickstarter är en sajt där folk beskriver sina projekt, varefter vem som helst kan sponsra projektet och i gengäld få diverse bonusar för att sponsra en viss mängd (kan innebära exempelvis spelet i sig eller extramaterial). 2012 verkar bli Kickstarters år för spelbranschen då Tim Schafer tidigare i år började samla in pengar för ett gamla skolans peka och klicka-äventyr som fick namnet #Adventure som oerhört snabbt blev finansierat och slutade på över 3,3 miljoner dollar i grundkapital.

Tidigare i mars bestämde sig Brian Fargo för att försöka sig på att samla in pengar till #Wasteland 2, en uppföljare till #Wasteland som i sin tur var något av en föregångare till #Fallout och den postapokalyptiska genren. Även det blev en succé som i nuläget ligger på 1,5 miljoner insamlade dollar, med hela 24 dagar kvar av insamlingen.

Brian Fargo har sedermera dragit igång projektet Kicking it forward som har till syfte att få Kickstarter-finansierade projekt att hjälpa till att finansiera nya projekt.

Det innebär att folk som skriver upp sig på kampanjen med sina projekt och projektet sedan blir av betalar fem procent av vinsten som företaget får in efter släpp går till att finansiera nya Kickstarter-projekt. Det vill säga fem procent av det som blir över efter att alla kostnader tillgodosetts och kapital slinker ner i upphovsmännens fickor. För att klargöra har det inte att göra med pengarna som drogs in via upphovsmännens egna Kickstarter-kampanjer.

Fargo förespråkar att fler ska gå med och har i initiativets namn dragit igång en sajt för ändamålet.

Skicka en rättelse