Ännu ett i raden av alla Sony-mmo:s är på väg att beta i nästan-gratis-hagen.

2007 släpptes det massiva onlinerollspelet #Vanguard: Saga of Heroes och nu låter #Sony Online Entertainment meddela att spelet under sommaren kommer gå samma free-to-play-öde (?) till mötes som andra titlar från utgivaren. Exakt hur det kommer utformas är oklart, men de låter meddela att det kommer ske på liknande vis som #Everquest, #Everquest II och #DC Universe Online.

När vi provade spelet 2007 var vi så tossiga att vi använde oss av halva FZ-loggor när vi bedömde spel, så antingen betydde 3,5:an som vi gav då 3 eller 4 i dagens mått. Eller något helt annat. Tossigt så det förslår.

Har du provat på Vanguard och vad tror du om dess tillökningsmöjligheter utifrån en free-to-play-modell?

Kanske blir att testa, har kollat på lite filmer och screens från det och det jag sett rent visuellt har jag gillat. Spelade lite EQ2 och LotRo när det blev free to play, men då jag är en sucker för att samla på mig ny, snyggare gear blev jag snabbt utt... 25/03 Var som någon sagt relativt buggigt i början. Men craftingen och diplomatin satte verkligen det här spelet på kartan. Att göra något så enkelt som en planka var en process, och inte bara att trycka på en knapp. Sånt gillar i alla fall jag. Sen tyckte... 25/03 Spelet är väldigt bra numera men lider av ett ganska lågt spelarantal. Det skapades av Brad McQuaid som var en av EverQuests skapare. Han hoppade av EQ när Sony började tumma på rollspelandet och förenkla spelet för att dra en större publik. Det sista... 24/03 Mja, om nu så är fallet så förespråkar jag hellre en engångstransaktion som de flesta andra spel har och sedan inga fler kostnader. DLC, microtransaktioner och annat mjölkande är inte acceptabelt, men ingen kostnad alls är inte heller bra då det leder... 24/03 även i detta fallet ? spelet har väll knappt några spelare som det är så det är väll det eller att lägga ner helt antar jag. 24/03 F2P - Tack å hej! Hemskt att flera spel går f2p, skit är det. 24/03 Grymt bra spel, körde det från starten :) Tyvärr så saknade de mängden spelare som andra (wow) hade... Har alltid sett potential i Vanguard så hoppas hoppas att det blir bra :) 24/03 Då har du gjort det nu ;) 24/03 Har aldrig hört talas om spelet 24/03 Jag spelade det vid realese och sen några månader framåt. Det var buggigt som tusan och dåligt optimerat vid starten, men det löste sig efter ett tag. Spelet hade potential som ett PVE-spel och det som skiljde sig mot wow var att det hade vid den tiden... 24/03
Skicka en rättelse