Fans ska skicka massvis av röda, blåa och gröna muffins i kartonger till Bioware i protest mot de "dåliga och likartade" sluten i Mass Effect 3.

Spelarrörelsen "Retake Mass Effect 3" – en rörelse som bildades i protest mot slutet i #Mass Effect 3 – arrangerar en ny kampanj för att göra sin röst hörd. En stor del av kritiken mot slutet är att det enda som skiljer de tre olika sluten åt är färgen på explosionerna. Därför ska rörelsen skicka muffins i tre olika färger med samma smak till #Bioware. Texten "No matter what color you choose, they all taste the same" ska följa med i varje muffinskartong.

Kontroversen kring slutet i Mass Effect 3 har växt sedan spelet släpptes för ett par veckor sedan. Bland annat har spelare samlat in 80 000 amerikanska dollar till välgörenhetsorganisationen Child's Play för att väcka uppmärksamhet för proteströrelsen. Besvikna fans har också anmält Bioware till amerikanska motsvarigheten till konsumentverket.

Bioware-chefen har skrivit ett personligt brev till fansen där han lovar att alla frågor kring slutet ska besvaras i april. Att företaget viker sig för kritiken har i sin tur skapat ytterligare konflikter där speljournalister och branschmänniskor menar att upprörda fans förstör konstformen dataspelsutveckling.

Vad tycker du om uppståndelsen kring slutet? Gör din röst hörd i kommentarerna. Glöm inte spoiler-taggen om vill kommentera något om handlingen.

Det är ju ändå skillnad på att inte förstå slutet och att förstå det men inte tycka om det 03/04 Kan inte uttala mig om alla fans, men många av oss hade gärna sett ett värdigt slut utan plot-holes som skulle ha hedrat hela serien, vilket inte kan sägas om trefärgsslutet. Om det sedan slutat lyckligt eller bara tragiskt hade kvittat, åtminstone för... 30/03 Gillade slutet! Sammanfattade hela serien på ett bra vis. "Fansen" vill väl ha ett typiskt nörd-slut: Shepard står omslingrad av en lättklädd Tali under en himmel med exploderande skepp medans Mordin/random lustig sidekick fäller en rolig kommentar, sen... 29/03 Efter att ha sett olika versioner av sluten på youtube, orka lira igenom spelet så många gånger ;) Så har faktiskt börjat acceptera dem lite dock är det fortfarande stora irriterande hål ide måste täppas till i min mening annars gillar jag sluten, speci... 28/03 R.I.P. Marauder Shields :( http://i1.kym-cdn.com/photos/images/newsfeed/000/269/252/a03.jpg 27/03 Alltså det här med dag ett DLC:t, innehållet var det som följde med CE så det finns inget att vara upprörd över utan tvärtom borde folk vara tacksamma att de ges möjligheten att tillgå det som i vilket annat spel som helst troligen varit unikt för bara... 27/03 Bevaka r/masseffect, där postas det mesta. :) 27/03 Tyckte jag hade ganska bra koll på informationsflödet men det visade sig att jag missat lite grann. Tackar för div. länkar. Nya som gamla. Jag hoppas verkligen att de inte ändrar på orginalslutet. Utan istället säljer (eller ger ut gratis) DLC med alter... 27/03 Jag gillar inte slutet på Star Wars eller LOTR, höll på fel sida i båda serierna och VAFAN?!? Helt ologiskt att Sauron förlorade, seriöst 2 jävla Hobbitar!!!!!! För övrigt borde Luke lära sig att veta hut, hans farsa vet väl för fan bäst han är ju farsa... 27/03 Jag tycker också att Indoctrination Theory är jävligt smart, och det kan mycket väl bli Biowares plan om de beslutar sig för att ändra på slutet, men jag förstår inte hur det gör det nuvarande slutet "genialiskt". Jag verkar ha varit fel ute när jag pås... 27/03
Skicka en rättelse