Butikskedjan Game har gått i konkurs idag. Det är ännu oklart hur det påverkar svenska kunder.

Game har haft finansiella problem under en längre tid. Förra veckan rapporterade vi att den brittiska delen av spelbutikskedjan var nära konkurs. Nu möts den som surfar in på Games brittiska sida av en stängd webbshop och ett konkursmeddelande. Det är alltså officiellt bekräftat att spelet är slut för spelbutikskedjan.

FZ har kontaktat svenska Game som inte ville kommentera saken. Butikschefen för Game på Drottninggatan i Stockholm, Stefan Eriksen, har heller ingen information kring hur det här kommer att påverka svenska kunder. Men han är ändå hoppfull.

– Vi vet ingenting, men vi kör på som vanligt. Personligen är jag inte så orolig. Visst kommer vi att drabbas till slut och flera i personalen är oroliga på grund av det som skrivs i media. Men det mesta som skrivs är rena spekulationer. Jag känner inte att det är kört än.

Än så länge ligger den svenska webbutiken uppe.

Inte köpt ett spel i fysisk butik sen 2006 och kommer inte göra det inom någon nära framtid heller. De flesta jag känner har övergått helt till Steam eller internetbutiker som skickar fysiska ex till brevlådan. Går man förbi Game eller Gamestop så är... 28/03 De hade ändå dåliga priser! Gamestop balanserar sina priser mycket bättre. Sist jag kollade kostade Modern Warfare 2 fortfarande 499 -.- Seriöst det är gammal nu! Ifall någon undrar, jag kollade senast i Söndags det är påvägen hem till skolan för mig. 28/03 Dom spelen jag har hittat på GameStop och jämfört med Game har varit billigare i alla fall :o 27/03 Tror nästan aldrig jag har handlat på Game. Hutlöst dyrt. 27/03 Tycker nästan det var på tiden för har fått nog utav att se olika priser i olika game butiker samt att den som man bor närmast till har alltid en hundring dyrare än vanligt. Utav erfarenhet så har jag också varit med om att det händer ofta att dom som... 27/03 Eh GameStop har ju samma priser som Game har/hade... 27/03 Deras priser är förjävliga rent ut sagt. Webhallen eller GameStop är det som gäller för mig i alla fall. 27/03 Inget jag kommer att sörja. Det börjar kännas klumpigt och omodernt att behöva bege sig till en fysisk butik för att handla mjukvara. Att Game betett sig fult mot spelutvecklare genom åren med tanke på begagnathandlen visar sig nu när spelföretagen inte... 27/03 Instämmer. Länge leve Webhallen! 27/03 Snyft! Jaaa.. du har ju rätt. Jag skall genast springa och tömma mitt konto så att jag kan stödja ett affärsdrivande företag som inte kunde hålla sig kvar på banan. Snyft! Vad dumma ni är mot dem. De här är en jävla girigbukar. De uppför sig likadant... 27/03
Skicka en rättelse