Electronic Arts menar att Markus "Notch" Persson och Mojang behöver deras onlinetjänst Origin. De vill göra Minecraft till något mer kommersiellt.

I en intervju med Gamasutra säger Rich Hilleman, chief creative director på EA, att Markus "Notch" Persson och #Mojang behöver #Electronic Arts. Han har tidigare sagt att han verkligen vill att #Minecraft ska lanseras på företagets onlinetjänst Origin. Och de har också försökt att köpa det svenska företaget. Markus Persson har dock vägrat. Rich Hilleman håller fast vid att Minecraft behöver Origin.

– Jag vet inte om Notch bryr sig – jag tror faktiskt inte att han gör det. Jag har sagt åt de som driver Origin åt oss att vi borde sälja det gratis eftersom det ändå inte är därifrån som pengarna kommer.

EA-chefen berättar sedan en anekdot om hur han var tvungen att installera om sin sons operativsystem på grund av mod-hanterare som inte fungerade.

– Det finns mycket värde för kunden om Minecraft och dess moddar görs till något mer kommersiellt och förutsägbart. Det är det som Notch behöver hjälp med. Utan stöd från en utgivare kommer han förmodligen inte att klara av det.

– Det citatet får stå för honom. Frågan om att lansera Minecraft på Origin har aldrig kommit upp hos oss, säger Markus Persson till FZ.

Men EA behöver också Notch:

– Anledningen till varför jag önskar att vi vore involverade med varandra är att jag tror att vi skulle lära oss av honom. Notch är en verklig talang i spelbranschen – jag skulle vilja att vi vore associerade med en sådan fantastisk begåvning.

Låter Minecraft och EA som en bra kombination?

Skicka en rättelse