Monkeypaw Games vill ha en halv miljon dollar för att lokalisera och släppa en fysisk deluxe-version av japanska rollspelet Class of Heroes 2.

Ett nytt Kickstarter-projekt i syfte att få fler japanska rollspel släppta i väst har lanserats av Monkeypaw Games. De vill ha 500 000 dollar för att kunna släppa lokalisera och släppa en digital såväl som fysisk deluxe-version av PSP-rollspelet #Class of Heroes 2.

– Att ta spel från öst till väst kräver en aktiv användarbas. Kickstarter erbjuder chansen att lokalisera de titlar vi vet att våra fans kommer uppskatta. Japanska rollspel är en unik typ av spel som behöver representeras i väst. Nu har vi ett sätt att finansiera de dyra lokaliseringarna som har förhindrat så många från att dyka upp på vår marknad. Det är en stor dag för RPG-fans, skriver Monkeypaw.

I dagsläget har 18 000 dollar samlats in med 29 dagar kvar. Vill du alltså se att fler nisch-titlar från Japan släpps i väst så kan det kanske vara värt att skänka en slant eller så.

j-rpg... nej tack. 31/03 Beror på volymen. Men det känns inte helt smart att släppa en localisation som en superdunder dyr deluxe box. Vanliga boxar i volym kan inte vara särskilt dyra att producera. En DVD skiva kostar i princip ingenting och en dvd box lika så. Det är förmodl... 29/03 Pengarna skall gå till lokalisering + fysiskt släpp i form av en deluxe-box, precis som det står i nyheten. Att släppa ett boxat spel är knappast gratis. 29/03 NEJ 29/03 Det var just på grund av den anledningen som Brian Fargo startade sitt Wasteland 2 projekt på Kickstarter för att ingen utgivare trodde det fanns en marknad. "MF: What kind of reactions did they give you? I’m assuming that the first pitch video, which... 29/03 Absolut, fast man undrar ju vem man ska gå till med en sådan ide. Man vill inte gå till Capcom för de har ju redan några biljarder kronor som de hade lätt kunnat lagt ut på ett Haunting Ground 2, Clock Tower 4 eller nån Resident Evil-spin off som faktis... 29/03 Tror aldrig att det går å få in en halv miljon dollar. TILL ETT PSP-spel som ska översättas? Stor marknad? Nä. 29/03 Ja det hade varit något, en riktig uppföljare på Alone in the dark och inte som spelet som kom för något år sedan. Eller ett spel som de tidigare delarna av Resident Evil, ja hade absolut försökt sponsra det där=). 29/03 Om de kan få dem släppas till xbox360 så kan jag tänka mig att skänka. Men mest av allt hoppas jag på att det ska dyka upp en Kickstarter som vill kickstarta Survival Horror-genren till liv igen. 29/03 Fast riktigt så är det inte, det är mer som att man betalar för en produkt som inte finns än, lite som Minecraft. Personligen hade jag mycket hellre sett den här modellen för spel, detta hade inneburit att utgivare hade varit meningslösa (om vi nu borts... 29/03
Skicka en rättelse