THQ avslöjar att de gör om onlinerollspelet till ett singelspel med flerspelarläge.

Minns du onlinerollspelet #Warhammer 40,000: Dark Millennium som tidigare var på väg? Well, it is no more! Nu avslöjar #THQ att utgivaren satsar på en helt ny inriktning och gör istället om titeln till ett singelspel med vanligt flerspelarläge.

Warhammer-fansen ska nog vara glada hur som helst – det har länge ryktats om att titeln skulle ha lagts ner.

– Baserat på förändrad marknadsdynamik och de extra investeringarna som krävs för att slutföra spelet som ett MMO så anser vi att rätt riktning för oss är att skifta titeln från ett MMO till en premium-upplevelse med singel- och flerspelar-gameplay, robust digitalt material och community-features, säger THQ-chefen Brian Farrell.

– Eftersom vi tror starkt på det högkvalitativa och enorma arbete som är i produktion så är detta det rätta beslutet för vår portfolio och för gamers som är hängivna detta mäktiga varumärke.

Brian Farrell avslöjade ingen mer information kring titeln, men mitt i all pr-lingo tycks det alltså som att kassakistorna hos THQ börjat sina. Indeed, 79 heltidsanställda hos #Vigil Games och 39 personer hos #Relic Entertainment får gå som en effekt av att titeln skalas ner.

Skicka en rättelse