"Playstation 4-försäljningen skulle ta skada", säger branschanalytikern Michael Pachter om ryktena kring att Sonys PS4 innehåller metoder för att motverka second hand-spelandet.

Wedbush Morgan-analytikern Michael Pachter tror inte att #Sonys kommande Playstation 4 innehåller metoder för att stävja begagnathandeln, som FZ ryktesrapporterade igår. Han tror att alla konsoltillverkarna skulle behöva vara med på båten tillsammans för att ett sådant initiativ – om bara en gör det så lär den tillverkaren förlora stort, hävdar han.

– Det ligger inte i Sonys eller Microsofts goda intresse att blockera begagnade spel. Det skulle gynna Activision och EA någorlunda, och skulle skada Gamestop väldigt mycket. Om Sony själva gjorde detta tror jag att Gamestop skulle vägra sälja deras konsol, och försäljningen av PS4 skulle därför ta skada.

– Om en gör det och de andra inte så kommer den som gör det att se en förlust i marknadsandelar.

Michael Pachter säger också att ingen av de tre hårdvarutillverkarna "är dumma nog att göra detta på eget bevåg" och inte heller "tillräckligt onda för att göra det tillsammans".

Säga vad man vill om den gode Pac-Man, men han vet hur man levererar schyssta oneliners.

På bild: Michael Pachter – spelvärldens överlägset tyngste professionella spelsiare.

Så man måste alltså vara det? En social spelare som sitter och lirar med polare i soffan? Själv känner jag många spelare som är väldigt sociala men mycket hellre pratar över Teamspeak/Skype medans man spelar. Är man en sämre person för det? 01/04 Så klart, istället för at bemöta så undfly du, fegt som väntat. DU kan ju gärna googla lite, eller fråga vuxna i din omgivning om nidbilden av en PC-spelare, så ser du att det stämmer. Ingen kommer säga en social spelare som sitter och lirar med polare... 01/04 Yup, med några enkla konsolkommandon finns det split-screen till Portal 2 på PC också. 31/03 Skall du jämföra PC med konsol får du mäta samma saker på båda plattformarna. Om man väljer att skruva ned bildupplösning, texturstorlek, FOV och FPS till konsolnivå är det inga problem att spela på en gammal PC. Skulle man jämföra telefonspel med konso... 31/03 Det här är direkt fel: Det här får stå för dig och dina fördomar: 31/03 http://hw1.pa-cdn.com/par/img/editorial/gabe_alt.jpg 31/03 Herre gud grabben, försvarsmekanismer har jag hört om men det här är ju bara löjligt, inte nog med att du skriver en lång och fullständigt meninglös text, du misslyckas i det närmsta helt med att hitta vettiga motargument eller komma med egna, 95% av... 31/03 Och du är hur gammal idag? 14 och ett halvt? Inte för att vara sån nu men det var fruktansvärt jobbigt att läsa det du skrivit. Alldeles för osammanhängande och i vissa fall helt obegripligt. 31/03 Pachter e skön. Får se om han har rätt. 30/03 Håller med dig, och folk som säger att vem som helst kunde räkna ut detta tror jag inte helt på, om man inte är inom branschen då kanske. Har inte hört någon ens nämna detta sedan ryktena om PS4 började gå och det är alltid lätt att säga "det där skulle... 30/03
Skicka en rättelse