Utvecklarna avslöjar stolt att deras hyllade ökenvandrare är det snabbast säljande Playstation Network-spelet någonsin i USA och Europa.

När FZ recenserade det säregna #Journey så blev vår recensent Linda Grip eld och lågor och skrev bland annat att "det är ett annorlunda, avvikande verk som bidrar till mångfald och det ska både bedömas och belönas som ett sådant. Släpps alla missuppfattningar om vad ett spel ska vara, innehålla, se ut som och ska leda till så är Journey ett klockrent sådant".

Uppenbarligen var det många av er som lade ned Call of Duty-puffrorna för en stunds vandring i öknen, för nu avslöjar utvecklarna stolt att Journey är det snabbast säljande Playstation Network-spelet någonsin i USA och Europa.

– Tack vare er har Journey officiellt slagit Playstation Networks och Playstation Stores försäljningsrekord, större än alla första- och tredje-partsspel och det har blivit det snabbast säljande spelet som någonsin släppts, säger Journey-skaparen Jenova Chen.

– Vi har fått fler brev från fansen de senaste två veckorna sedan Journeys lansering än vi någonsin fick för Flower under de senaste tre åren!

Ovanstående bild är skapad som ett tack från spelskaparna till alla er som inhandlat ett ex av ökenvandraren. Tycker du att Journeys framgångar är välförtjänta?

Ja har man en mycket dyr dator eller iphone blir man tydligen extra iri över att det finns dom som föredrar andra alternativ att spela på........ 01/04 Med tanke på att så många tycker att det är lämpligt att posta om hur mycket bättre det är med PC i trådar om konsol-spel så tycker jag det är lämpligt att alla som gillar konsol-spel börjar skriva i trådar om PC-spel - då blir det säkert ännu bättre... 31/03 ..och sen dog batteriet i telefonen. 31/03 Att spela på telefon är mycket smidigare än att spela på konsol. Tycker telefon är klart mycket smidigare än konsol. 31/03 Bra att du håller med om att "spela i soffan" argumentet bara är dumheter. :) Visst om du räknar in förstagångsinstallationen av hårdvaran i "spelupplevelse" så är det "smidigare" på konsol. Dock så vet jag faktiskt inte hur svårt det är att installera... 31/03 En konsol köper du i butik, bär hem, kopplar in och kan sen spela alla spel som finns, klart. Behöver det patchas så sköter det sig självt, du behöver inte mer än acceptera patchen. På PC ska du först köpa eller bygga datorn, sen installera OS, antiviru... 31/03 Laddar ner nu, tack gode Gud för helg. :) Ett ganska litet spel för övrigt, blott 591 MB. 30/03 fan vad alla gnäller om pc vs konsol. olika genrer funkar olika bra på olika plattformar. fightingspel skulle jag aldrig spela på pc medans rts, mmos och simulatorer är no-go på konsol. resten kan lika gärna vara multiplattform för min del, journey lika... 30/03 Bra, släpp det på Steam nu också så blir jag superglad. 30/03 Gråter inombords över att det här inte är multiplat. Det ser så unikt och bra ut! 30/03
Skicka en rättelse