Om kickstartern drar in 2,1 miljoner dollar kommer gänget på Black Isle i princip återuppstå, då Chris Avellone och Brian Fargo låg bakom godsaker som Fallout och Planescape: Torment.

#Wasteland 2 är på riktigt. Så på riktigt att det tog sig förbi målet på 900 000 dollar och idag är uppe i över 1,6 miljoner dollar, vilket innebär att spelet även kommer till Mac och Linux. Nu har det röjts att om kickstartern drar in 2,1 miljoner dollar kommer #Obsidian Entertainment hjälpa #Inxile Entertainment med utvecklingen, däribland studions Chris Avellone. Brian Fargo och en del på Obsidian har ett långt förflutet då de bland annat låg bakom de tidiga Fallout-spelen, #Icewind Dale och #Planescape: Torment när de arbetade under #Black Isles flagg.

– Wasteland är ett av mina favoritrollspel genom tiderna, och när Brian frågade mig om jag skulle vilja arbeta med uppföljaren, tog jag chansen. Även om jag arbetade på Fallout 2 och Fallout: New Vegas så är möjligheten att jobba med den spirituella efterföljaren till Fallout-varumärket en riktig ära, säger Avellone till RPS.

Detta innebär enligt Fargo att de får tillgång till talang på #Neverwinter Nights 2- och #Star Wars: Knights of the Old Republic II-nivå, samt att de får tillgång till delar av Obsidians spelmotor och teknologi-utbud vilket gör att de kan fokusera mer på att få in material och skapa världen.

2012 är ett fantastiskt spännande år för pc-spelare, eller hur tänker du?

Först intervjun med Brian Fargo på Ripten och nu detta, hade jag inte redan maxat vad jag kan ge så hade detta tveklöst fått mig att göra det=). 01/04 Fan att inte lite fler av alla som backar detta också kunde backa Serallans swat,r6 sequel på kickstarter, seriöst då hade vi hatt en jävla comeback både för fps, rpg scenen. http://www.kickstarter.com/projects/355932838/crowdsourced-hardcore-tactical-s... 31/03 Bästa nyheten sedan inxiles kickstarter! 31/03 Olika i alla projekt om jag förstått det rätt men i just detta projekt så får du en digital kopia av spelet om du sponsrar med 15$ och uppåt. 15$ ger endast en digital kopia av spelet medan t.ex. 115$ ger en deluxe-samlarbox med karta, riktig instruktio... 31/03 Oj,oj.Det här kan bli hur bra som helst! 31/03 http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/249/167/484.jpg (http://i3.kym-cdn.com/photos/images/original/000/249/167/484.jpg) 31/03 det är just det du får. donerar du minst $15 så får du en kopia av spelet. 30/03 Har man tur kanske man får se ett riktigt rpg igen, känns som dagens så kallade rollspel inte håller samma klass som förr (bortsett från The Witcher spelen, Dragon Age) Det mest känns mer och mer action betonat (Dragon Age II, Mass Effect 3) Hände med... 30/03 Får ni tillbaka pengarna som ni donerat sen? Ja jag vet vad donera innebär, men det känns bara konstigt och ge bort pengar för ingenting. Skulle vara värt om man sen fick en grattis kopia o donera 500kr till ett spel man vill se skapas. Annars känns det... 30/03 EDIT: Jag lade till $100 och så får man fler godsaker. Det var efter jag såg videon om projektet och hörde idéer som konsekvenser och sådant. 30/03
Skicka en rättelse