Gläd er, SWAT- och Rainbow Six-fans! De 200 000 dollar som behövdes för att kickstarta Ghost Recon-utvecklaren Christian Allens hardcore tactical shooter-projekt har samlats in.

Det senaste decenniet har det varit väldigt tunt med avancerade taktiska fps. Därför vill Christian Allen, som tidigare har varit med och utvecklat #Tom Clancy's Ghost Recon: Advanced Warfighter och #Halo: Reach, samla ihop pengar till ett spel som ska likna SWAT- och Rainbow Six-spelen.

200 000 amerikanska dollar behövdes för att kunna finansiera spelet. I början gick det väldigt trögt och det såg ut som att projektet aldrig skulle få ihop pengarna. Christian Allen erkände att hans nystartade spelutvecklarföretag #Serellan LLC hade varit för dåliga på att tydliggöra syftet med spelet och hur det skiljer sig mot andra spel. Därför uppdaterade han informationen och gjorde en video. Videon kan ses i slutet av denna nyhet.

Trots att många stödjare i Europa hade utbredda problem med kreditkorts-betalningar började pengarna att trilla in snabbare och snabbare, men det var inte förrän ett par timmar innan tiden för insamlingen gick ut som målet nåddes.

I ett Twitter-inlägg avslöjade den före detta #Infinity Ward-anställde Robert Bowling att han donerat 7 500 dollar bara timmar innan tiden gick ut. Den summan innebär att Christian Allen arrangerar ett lan för Robert Bowling och hans vänner. Det är intressant att han nyligen hoppade av arkad-shootern Call of Duty: Modern Warfare och sedan lägger en stor summa pengar på att finansiera en hardcore-shooter.

– Tillhandahåller ni chips och öl, eller ska jag?!, skrev Robert Bowling på sin Twitter.

Serellan börjar alltså nu med att utveckla spelet. En alpha-version ska vara spelbar i juni 2013 för alla som donerade till projektet. En beta ska finnas i slutet av 2013. Spelet utvecklas främst till pc och ska sedan konverteras till konsoler. Arbetsnamnet är #Takedown.

– Wow, det här är fantastiskt! Nu börjar det hårda arbetet. Nu är det bara att vänta. Nya uppdateringar kommer inom några timmar. Vi hade inte kunnat komma hit utan er alla, skriver Christian Allen.

De stora utgivarna misslyckades med kidnappningsförsöket (se videon).

http://www.kickstarter.com/projects/355932838/crowdsourced-hardcore-tactical-shooter/widget/video.html

Uppdatering: I ett foruminlägg berättar Christian Allen hur de närmaste dagarna ser ut för honom och Serellan. Flera nya investerare har hört av sig efter all uppmärksamhet som projektet har fått.

Skicka en rättelse