Över 50 000 nedladdningar under första dygnet för fansens egna kärleksprojekt.

När fan-projektet #Wing Commander Saga: The Darkest Dawn äntligen såg dagens ljus den 22 mars så hade det varit under utveckling i drygt ett decennium. Med 55 uppdrag, två kampanjer, mer än 70 mellansekvenser och 11 000 rader dialog från 60 röstskådespelare så har gratisspelet gjort stor succé bland de svältfödda Wing Commander-älskarna – över 50 000 nedladdningar noterades redan det första dygnet!

I nuläget finns bara pc-versionen att tanka hem, men versioner till Mac och Linux är att vänta. En färsk trailer ser du nedan.

http://www.indiedb.com/media/iframe/607103

Wing Commander Saga: Accolades Trailer - Indie DB

Låter som wing commander kan vara ett "ösigare" komplement till X3? Ändå gratis så ska testa det. Gillar ju både actionbetonade o strategiskt betonade spel. Får man bara gott med immersion i spelet så blir det nog nice! 04/04 Svårt att jämföra de två spelen. X3 handlar mycket mer om att bygga upp en ekonomi via trade och space stations etc. medans Wing Commander är fokus på striderna. Det är dog-fighting non-stop. 03/04 oOo nice!!! detta måste testas... 03/04 Har precis börjar sätta mig in i X3 (för övrigt mitt första möte med serien jag minnas) och gillar känslan skarpt även det märks direkt vilket massivt åtagande spelet är. Kan detta då vara värt o köra eller ska man hålla sig till X3? Någon som har en... 03/04 Spelet är grundat på Freespace 2 motorn (1998), men den gör sitt jobb ganska bra ändå :) 03/04 7GB installerat känns lite väl mycket med tanke på vad spelet innehåller och hur det ser ut. Freelancer som enligt mig ser mycket bättre ut är ju inte ens 1GB stort, och X3 är väl lite drygt 5GB. Antar att det är mellansekvenserna som tar plats? Hoppas... 02/04 trailern sade mig inte mycket om vad för typ av spel det är? får titta närmare på detta senare :P spelade aldrig wing commander så har noll koll :/ 02/04 Har några mindre klagomål på det här spelet... viss text i menyerna går knappt att läsa på grund av dåligt val vad gäller font och text formatering. Grafiken kunde även varit bättre, saknar speciellt en cockpit vy. Det sagt så är själva spelet otroligt... 02/04 Ja, det kanske är elakt. Det jag vill veta om det är ett BRA spel. Är det värt att lägga energi på och kommer man vara nöjd efter flertalet speltimmar? 02/04 Nu var det VÄLDIGT längesedan jag spelade ett WC spel så det är svårt att jämföra, men det är iaf riktigt kul och nostalgikänslorna blommar som bara den! :) 02/04
Skicka en rättelse