I ryska Prime World får spelarna könsspecifika belöningar, särskilt hoppas man locka fler kvinnor än normalt eftersom "ett spel är inte socialt om bara grabbar spelar det".

Både män och kvinnor ska få "könsspecifika" belöningar i det ryska onlinespelet #Prime World. Titeln innehåller särskilda klasser som bara är öppna för spelarkaraktärer av antingen manligt eller kvinnligt kön, och genom att tvinga spelarna att knyta sitt Facebook-konto till spelet så hoppas utvecklarna på att undvika usla könsbluffare.

– Idén är att introducera MOBA-genren inte bara till hardcore-spelarna som redan älskar det, utan också till deras vänner som är mer casual, men självklart också till deras systrar eller flickvänner som kanske inte är lika hardcore, säger #Nivals creative producer Larisa Nuretdinova.

Kvinnofolk får unika rabatter för att den manliga dominansen i antalet spelare ska kunna utjämnas något, och för att få ett så bra team som möjligt är det viktigt att man har en god blandning av män och kvinnor.

– När pojkar samlas för att spela spel bara med varandra så är det inte särskilt socialt. När flickor träffas bara för att prata, så är det inte särskilt socialt. Det sociala börjar när de umgås tillsammans och spelar spel ihop, säger creative producer Larisa Nuretdinova som dessutom tycks vara relationsexpert på hobbynivå.

Men i jämställdhetens namn kommer även pojkar att få vissa fördelar.

– Om du är man kan du få flertalet manliga hjältar billigare, och om du är kvinna kan du få några av de kvinnliga hjältinnorna billigare. Poängen är inte bara att uppmuntra att spela karaktärer av ditt eget kön, utan också att uppmuntra att använda specifika karaktärsroller i spelet, säger Nival-chefen Sergey Orlovskiy.

FZ kopplar genast på genusglasögonen och konstaterar att detta möjligen kan anses djupt kränkande mot de människor som anser sig själva vara av transsexuell natur, varpå vi fördömer hela spelindustrin och hoppas kunna lagstifta bort den från jordens yta. Voj voj.

Skicka en rättelse