Våldsamma spel gör barnen tjocka, ensamma och socialt efterblivna, enligt det brittiska lärarförbundet. Värst av allt är kanske att barnen "kommer till skolan alldeles utmattade".

Ledande personer inom Storbritanniens lärarfack ber den brittiska regeringen om strängare lagstiftning mot våldsamma spel. Lagstiftningen bör "motverka de negativa effekter vissa datorspel har på de unga", och lärarfacket anser också att spelandet gör barnen tjocka, ensamma och socialt exkluderade.

Värst av allt är möjligen att barnen "kommer till skolan alldeles utmattade", antagligen efter att ha spelat hela natten lång. Det är oklart varför det bara är de "våldsamma" spelen som orsakar utmattning, medan Super Mario inte gör det.

– Övervikt, social exkludering, ensamhet, fysisk form, stillasittande ensliga liv – dessa är alla beskrivningar av barn som är intresserade av spel. Tragiskt nog finns ett starkt samband mellan barnen som spelar spel och de som kommer till skolan riktigt trötta, säger grundskoleläraren Alison Sherratt.

Generalsekreteraren Mary Bousted spekulerar i att föräldrar "rutinmässigt" struntar i åldersmärkningar och låter barnen spela spel som kanske inte är helt lämpade för dem.

– Åtskillnaden tenderar att fungera ganska bra, men med online-TV och video så kollar antagligen barn och unga människor på olämpligt material via flera olika mediakanaler. Det handlar om att påminna föräldrar och vårdnadshavare om att de har ett ansvar för deras barn och att skolorna inte kan klara av detta själva, säger Mary Bousted.

FZ vill härmed ta tillfället i akt att varna alla föräldrar som eventuellt läser det här – låt INTE ditt barn sitta uppe och gibba Quake hela natten. Det KAN gå ut över betygen, och din unge kan bli tjock och utmattad.

Bilden: spelar DU spel med dina barn? Då kan DU vara en del av problemet!

Det är lika bra att bannlysa Rock N Roll, Video-spel, serietidningar och TV apparater direkt istället så vi gamla människor inte behöver tänka på allt som "fördärvar" våra barn. Fram med linjalen, bibeln och psalmboken istället och slå dem på fingrarna... 05/04 Jag kommer ihåg på min tid, då spelade man hela tiden, åt och drack för mycket socker och sov alldeles för lite. Sen när man började plugga på universitet så var det inte roligt länge. Man växer ifrån sådana vanor, i alla fall de jag spelade med gör ann... 05/04 Fördomarna frodas. 05/04 Jag kan till viss del hålla med, när vi var små 5-6 år fanns inte några direkta hemdatorer och tvspel, och sen exploderade skiten totalt med Atari 2600, Philips G7000, Electrolux gamestation, Vic20, Sinclair Specrum, Vextrex, Collecovison, Commodore 64,... 05/04 Det är klart, man ska ju inte låta barn spela allt för mycket. Jag må ha kunnat formulerat det lite bättre. 05/04 Om du inte gillar prat om datorspelande så har du nog hamnat på fel hemsida ;) 04/04 är tröt på det här jävla pratande om datorspelande 04/04 Många skyller på föräldrarna, men hur många tonåringar tycker att föräldrarna har rätt om de säger att de sitter för mycket framför datorn? Just när det gäller tonåringar så ska de ju kunna ta eget ansvar och klara sig utan att föräldrarna ska påpeka... 04/04 Jag är den den största gamern i klassen men inte är jag den tjockaste. Jag räknas fortfarande som smal, jag klarar skolan, jag kan komma trött till skolan men oftast av andra anledningar än spel. 04/04 har spelat väldigt mycket efter 8an "gått ur gymnasium nu" och jag har problem med att vara en socker beroende sak, men fan är jag inte tjock och utmattad när jag kom till skolan "även om man bara sov 4 timmar". Att bli tjock av att spela spel har inget... 04/04
Skicka en rättelse