Efter att mänskligheten av misstag sov i 281 triljoner år är det dags att rädda vår lilla art i den stora läskiga rymden.

Marcus "Notch" Persson har ett bra tag sagt att han är ordentligt sugen på att få till en upplevelse i #Elite-stuk som sitt nästa projekt, och efter aprilskämtet Mars Effect har nu projektet #0x10c röjts. Mycket hänger med från #Mojang Specifications lilla utspel, och således bör du läsa in dig på följande lista med funktioner:

Klicka för mer information
 • Hard science fiction.

 • Lots of engineering.

 • Fully working computer system.

 • Space battles against the AI or other players.

 • Abandoned ships full of loot.

 • Duct tape!

 • Seamlessly landing on planets.

 • Advanced economy system.

 • Random encounters.

 • Mining, trading, and looting.

 • Single and multi player connected via the multiverse.

Ett pris är inte satt, men Notch låter meddela att det troligtvis blir månadskostnad den här gången eftersom skeppens datorer och fysiken i spelet kommer hålla igång även när du inte spelar. Precis som med #Minecraft är tanken att du som spelare ska kunna släppas in tidigt i projektet och hjälpa till att utforma det. Nedan kan du läsa in dig på en liten inblick i spelets grundstory.

I ett parallellt universum där våra kära länder aldrig sluta kämpa om att herraväldet i rymden skapade vi 1988 en purfärsk djupsömnscell som självklart var kompatibel med alla populära 16-bits-datorer. Dessvärre råkade någon få den att använda sig av stora endianer, när DCPU-16-specifikationerna endast kan använda sig av små endianer. Således råkade ett stort antal människor somna in lite längre än tänkt, över 281 triljoner år, för att sedan vakna upp till ett universum i kaos.

Sugen på att få reda på mer? Tryck dig då vidare till spelets sajt.

Jo, om jag nånsin börjar spela EVE på riktigt så blir det ju att få igång självförsörjningen först :) 09/04 Han tror ej, han VET. Det är ungefär 5,5m som köpt Minecraft, om man nu tar 5,5m x 20€ = 55000000. En euro är ungefär 10kr, lite mindre då, men MC kosta från början 15€ men..... det är ungefärligt vad han tjänat :) 550m är inte lite ;) Så han vet att... 05/04 Jag är vanligtvis JÄVLIGT ÜBER-SKEPTISK mot månadskostnad, men när det gäller Notch som man har hög respekt för skulle jag inte tveka en sekund på att kunna betala månadskostnad om det ligger under runt ungefär som MAX 200kr! :) 05/04 Notch en mobbad gamling som gör skräp och tror det han gör är bra :) Sorgligt. 05/04 Är emot månadsk. mest på grund av det odöda spelet wow. :) 05/04 Tycker det verkar intressant, det låter som att det antingen skulle flippa eller floppa. De flesta gamers har väl inte intresset att lära sig någon variant av assembler, men på ett sätt är det kanon eftersom de som växer upp idag får återuppleva assembl... 04/04 Äh, spela det gratis genom att dela ut Buddy keys plus 2.5m krediter, då behöver du bara 2 personer som subbar för att du ska kunna gå runt. 04/04 Ja om man kan undvika månadskostnad så är det toppen. 04/04 Det stod dock inte så från början, utan det har ändrats efter artikeln skrevs. 04/04 Det är för att EA än så länge inte har någon anledning att ha månadskostnad på sina populära spel. Om de skulle lägga till det så skulle de få skit, för att de behövs ingen för att inte månadsekonomin ska gå +/-0 om man inte säljer några exemplar. Att... 04/04
Skicka en rättelse