Utvecklaren MindArk låter meddela att en spelare anförskaffat oerhört mycket land i deras massiva onlinelir.

#Entropia Universe och riktiga pengatransaktioner har det pratats om flera gånger, och hos oss på FZ blev vi rätt ställda när någon go gubbe anförskaffade en rymdstation för strax under 2,5 miljoner kronor år 2009. Spola fram tiden till idag och utvecklaren #MindArk låter meddela att en annan spelare har spenderat 2,5 miljoner amerikanska dollar i spelet, vilket med lite googlande går att läsa som 16,75 miljoner svenska kronor. Pengarna har använts för att köpa mark på en av de äldsta planetområdena i spelet, Calypso.

Förra året släppte MindArk lös 60 000 marklotter för försäljning till priset av 670 kronor stycket. Att folk köper mark är inte bara för syns eller skojs skull, utan MindArk låter spelare få årlig avkastning på sina landlotter på upp till strax under 30 procent baserat på om andra spelare använder sig av hans mark. För vår kompis miljonären innebär det att folk förhoppningsvis vill bedriva äventyr där. Vem vet, kanske någon vill hyra en liten plätt på stranden till den där sommarstugan denne alltid drömt om?

I dagsläget har spelet över en miljon registrerade konton och det registreras pengaöverföringar mellan spelare på 2,67 miljarder svenska kronor årligen.

Entropia Universe beskrivs som en onlinebaserad virtuell 3D-miljö av free-to-play-modell där människor kan inneha diverse konstruktioner och markområden, springa omkring och vara sociala (samt kasta cash på varandra).

Skicka en rättelse
För DN och SVD är bra tidningar? Nej, lika oseriösa och tramsiga som AB eller Expressen med en lika uppenbar agenda. 07/04 Ingen tvingar dig att läsa FZ eller Aftonbladet för den delen. 07/04 Du har rätt, men eftersom detta är forum så tänkte jag dela med mig av mina tankar, vem vet han kanske INTE gör det också :P 06/04 Är osäker på om det här är ett seriöst inlägg. Alla "nyheter" är inte skrivna på samma sätt, den här nyheten är lite mer humoristiskt skriven, än vad dina "DN" nyheter vanligtvis är. Om du nu inte vill läsa "oviktiga" artiklar, så gör det inte? Man förl... 05/04 Bara jag som börjar tröttna på den låga kvaliteten i nyheter från FZ? Detta är inget bra exempel men jag störde mig nu tillräckligt för att kommentera. FZ har alltid levererat nyheter på ett professionellt sett men numera är det någon slags blogg och... 05/04 Det här låter som ett magnifikt sätt att tvätta pengar på. Hmm...:) 05/04 Han kanske gör det, OCKSÅ? Bara en tanke. 05/04 Vore det inte bättre att han gav ialla fall en del av dom där miljonerna till bättre behövande. skulle jag ha så mycket pengar att jag kan slänga ut 17 mille på ett spel skulle jag nog göra så ialla fall istället. 05/04 Spelat detta spel sen 2005. Gillar de grymt mycket. Förlorat pengar men vunnit en hel del pengar. Fattar inte att Mindark inte har mer reklam för spelet. Är gratis att ladda hem och köra http://www.entropiauniverse.com/download/ . Sen är de upp till dig... 05/04 En klasskamrat på gymnasiet spelade det här (är väl 7-8 år sen), men för mig var det aldrig intressant. Dock så nämnde han att det fanns "rika amerikaner" som kunde slänga pengar till folk för diverse olika saker. Tror det var där någonstans där de förs... 05/04