#Entropia Universe och riktiga pengatransaktioner har det pratats om flera gånger, och hos oss på FZ blev vi rätt ställda när någon go gubbe anförskaffade en rymdstation för strax under 2,5 miljoner kronor år 2009. Spola fram tiden till idag och utvecklaren #MindArk låter meddela att en annan spelare har spenderat 2,5 miljoner amerikanska dollar i spelet, vilket med lite googlande går att läsa som 16,75 miljoner svenska kronor. Pengarna har använts för att köpa mark på en av de äldsta planetområdena i spelet, Calypso.

Förra året släppte MindArk lös 60 000 marklotter för försäljning till priset av 670 kronor stycket. Att folk köper mark är inte bara för syns eller skojs skull, utan MindArk låter spelare få årlig avkastning på sina landlotter på upp till strax under 30 procent baserat på om andra spelare använder sig av hans mark. För vår kompis miljonären innebär det att folk förhoppningsvis vill bedriva äventyr där. Vem vet, kanske någon vill hyra en liten plätt på stranden till den där sommarstugan denne alltid drömt om?

I dagsläget har spelet över en miljon registrerade konton och det registreras pengaöverföringar mellan spelare på 2,67 miljarder svenska kronor årligen.

Entropia Universe beskrivs som en onlinebaserad virtuell 3D-miljö av free-to-play-modell där människor kan inneha diverse konstruktioner och markområden, springa omkring och vara sociala (samt kasta cash på varandra).