Magi och teknik i en ohelig allians i Kickstarter-projektet som kan infria många gamla Shadowrun-älskares innersta drömmar.

Det klassiska 90-talsrollspelet #Shadowrun kan få en uppföljare, om fansen samlar ihop minst 400 000 dollar så utvecklarna kan skapa Shadowrun Returns. Vad som utlovas är ett turbaserat 2D-rollspel för pc och pekskärms-tablets.

Ursprungliga skaparen Jordan Weisman och gamla Shadowrun-veteranerna Michael Stackpole, Mike Mulvihill, Tom Dowd, Malik Toms, Mel Odom, Jason Hardy och Stephen Kenson är ombord på projektet. De ber om ursäkt för det mindre lyckade Shadowrun-spelet till Xbox 360 och pc.

– Shadowrun Returns kommer inte bara göra gamla geeks (som oss) väldigt glada utan också introducera nya spelare till ett dynamiskt speluniversum som älskas över hela världen, säger Jordan Weisman.

Kickstartern har redan samlat in 234 000 dollar, så med 24 dagar kvar är det alltså redan mindre än hälften kvar som behövs. Om pengarna fortsätter trilla in ovanför målet om 400 000 dollar så står en Mac-version närmast på lut, och därefter språkstöd – i första hand för tyskar.

Visste du att det första Shadowrun till Super NES faktiskt översattes till svenska? Ursprungligen bygger alla Shadowrun-spel på papper-och-penna-rollspelet med samma namn, som lanserades i sin första version redan 1989.

Skicka en rättelse