Gillar du sci-fi, strategi och storslagna spel? Då är det här indiespelet något för dig.

Indiespelet #Galaxial är stort. Mycket stort. Spelare kan utforska, kolonisera och erövra planeter och solsystem i ett sandlådeläge. Genom hundratals teknologier kan spelare forska fram hundratals skepp med hundratals uppgraderingar. Det är ett ambitiöst projekt, särskilt med tanke på att det bara är en person som utvecklar det.

Spelet befinner sig i alfa i nuläget. Releasedatum och pris är okänt, men det kommer att lanseras på Steam bland annat. Kolla in lite gameplay från spelet nedan.

[video=11250]

Galaxial är influerat av #EVE Online, X3 och #Sins of a Solar Empire, enligt utvecklaren.

Såg helt klart intressant ut, båda varianterna :) 06/04 fick för mig att det var ett mmorts hade varit sjukt kul! 06/04 Woot! Vilket underbart spel. Köpte direkt efter att ha testat demot, tack! 06/04 Jag vet att Gratuitous space battles inte är ett RTS men jag gillar det. Det går i princip ut på att bygga skepp och skapa en flotta, sedan låter man AI strida. Du kan altså inte ändra något när striden väl är igång. Annorlunda men kul. Gratuitous space... 06/04 När jag läste rubriken hoppades jag på något likt Homeworld. 05/04 Skulle man fixat upp grafiken till vad dagens datorspel har så skulle det nog varit ett köp för mig. Men tills dess så håller jag mig nog till Sins of a Solar Empire, bättre grafik, och har inte det grafiska interfacet som i detta spelet (vilket jag hop... 05/04 Det ser onekligen underhållande ut. Intressant estetik också. Jag fick också upp ögonen för Starfarer tidigare, väntar på Steamsläpp. ;) 05/04 Ju mer jag kollade ju mer började jag tänka på Sins of a Solar Empire. Ser fram emot Rebellion-expansionet! :D Lite Off topic där. 05/04 Ser ju lite intressant ut. Men det skulle ha varit fint med lite mer bakgrund för jag, likt bjosarn, är inte riktigt med på hur spelet är strukturerat. Det ger sig väl vartefter. 05/04 Fattade inte riktigt. Kom det vågor av fiender och man fick hela tiden nya skepp? Och så kunde man använda sig av olika formationer (vilka inte såg att betyda speciellt mycket när de väl börja pew pew:a)? Är det någon form av planet som man "bygger" på... 05/04
Skicka en rättelse