Nyligen ryktades det att Wii U är tekniskt svagare än Xbox 360 och PS3 – nu ger Nintendo svar på tal!

I förrgår rapporterade FZ om ryktet att #Nintendos Wii U är tekniskt svagare än Xbox 360 och Playstation 3. Nu ger det japanska spelföretaget svar på tal – men undviker att säga något om ifall Wii U faktiskt är starkare än de nuvarande konsolerna eller ej.

– Vi fokuserar inte på teknologiska specifikationer. Vi förstår att folk tycker om att gå igenom grafik och processorkraft, men spelupplevelsen kommer alltid vara viktigare än hårda siffror, säger Nintendo.

Under E3 lär vi få reda på mer om Wii U:s "hårda siffror" – är du orolig för att Nintendos next-gen-konsol inte ens ska kunna hålla jämna steg med dagens konsolgeneratiion?

På bild: Nintendos legendariska pr-man Reggie Fils-Aime, som numera är storchef på Nintendo of America. Vi glömmer aldrig E3 2004!

Sony kanske räknar med att sälja PS4 med vinst denna gång. Om de lyckats visa något denna generation, så är de att de är bäst på sina exklusiva IP och att de har ett roligare utbud åt alla gamers. Nintendo har ju sänkt garden rejält med Wii U, så PS4... 10/04 Om spelupplevelsen är viktigast då kan man ju köra vidare med sin standard Wii då? Ska man utöka upplösning så är det väl en bra idé att vara med tiden när den releasas, i synnherhet om det något år efter väntas komma ny generation från Sony och Microso... 09/04 Just när man spelar är nog grafiken ganska viktig men jag förstår din poäng. Hade grafiken inte spelat någon roll hade vi fortfarande kört på 8 bitars. https://www.youtube.com/embed/7kaYd0wttMM 09/04 Nintendo bromsar utvecklingen med sina vinstintressen. Liksom Apple. De sitter på enorma tillgångar och kunde lägga betydligt mera på R&D och kanske göra en "Sony" och faktiskt ge oss bra hårdvara till åtminstone plus minus noll och dra in pengarna på... 09/04 Så det är omöjligt och ha både grafik och spelkänsla......säger rätt mycket om Nintendo 08/04 Mjo, jag tycker själv synd om mina småsyskon som ser CoD : Black Ops som det bästa fps-spelet ... :( 08/04 Helt rätt att inte plattformen gör en till en hardcore-gamer eller icke vara, men jag kan inte hålla med om att utvecklingen mot att alla spel skall ha reg hälsa, autosikte, inbyggd gps och oändligt med liv är hardcore. :) Med det sagt så kan man som... 07/04 Det handlar inte bara om grafiken. Om wii spelen hade alla haft bra framerate så skulle det göra mycket för inlevelsen men det har ju inte spelen. Inte ens med den grafiken så flyter det på bra, det är i betygskalan som max bara G. Nintendo har haft bra... 07/04 Snacka om att jag inte förbokar denna... kör 3DS ett tag till för nintendoupplevelser. Men när Mario kart kommer kryper man till korset. ;) 07/04 Det var det konstigaste jag någonsin har hört. Så hardcore-gamers kan bara spela på PC ? Jag vet många veteraner här på FZ (inklusive mig själv) som har varit duktiga och vissa rentav kända inom olika spel-communitys som även spelar spel på konsol. Det... 07/04
Skicka en rättelse