3580 online-konton stängs ner i staten New York – Microsoft, Sony, Blizzard och EA samarbetar i beslutet.

Hela 3580 online-konton från online-tjänster som Xbox Live, Playstation Network och Battlenet har stängts av eller strippats på sina kommunikationsmöjligheter, avslöjar staten New Yorks statsåklagare Eric T. Scheiderman. Microsoft, Sony, Blizzard, Electronic Arts, Warner Bros., Disney och Apple tillhör de företag som samarbetar med åklagarna.

Initiativet kommer sedan ett uppmärksammat rättsfall nyligen, där en 19-åring funnits skyldig till att ha förgripit sig på en 10-åring som han mötte via Xbox Live.

– Vår industri välkomnar lämpliga ansträngningar som tillåter människor i alla åldrar att spela spel i en säkrare miljö. Online-spelande med vänner är en social upplevelse och vi uppmuntrar föräldrar att vara medvetna om vilka spel deras barn tycker om och med vilka de interagerar i den virtuella världen, säger en talesperson för Entertainment Software Association.

Skulle du se att något liknande initiativ borde ske i Sverige? Och ifall du har barn, låter du dem spela på internet utan din uppsyn?

Du låter som samma typ av personer som säger detsamma om homosexualitet. 12/04 Läste ditt förra inlägg lite slarvigt och missade, det i sammanhanget ganska viktiga, ordet "passiva". Självklart vill jag inte ha en tankepolis, utan håller med dig i ditt resonemang helt och hållet. 11/04 Gör det? Jag tycker inte att mitt resonemang faller alls. Det finns en klar skillnad mellan att fantisera om att göra något olagligt och att faktiskt göra något olagligt. Varför skulle pedofili vara ett undantag? Kanske en man blir väldigt upphetsad av... 11/04 Då borde vi har mer brott än i USA - men det har vi inte. Här finnar du svaret till källan varför brottslighet är större problem i det stora landet across the atlantic: http://www.nytimes.com/2007/01/25/world/americas/25iht-poor.4345801.html?_r=1 09/04 Blev lite skraj när du tog upp Berlinmuren. Har inte varit mig själv sen de hackade min käresta i bitar -89 :p Sen kan man ju hävda att hudfärg eller homosexualitet inte är olagliga företeelser till skillnad från utövandet av pedofili; så ditt argument... 09/04 Kan ju tycka det beror lite på om det är bra eller dåligt, först och främst vilka de klassar som "sex offenders" - jag vet att det finns stora hemsidor som specialiserar sig på att hitta såna i ditt område - grejen är bara det att om du har åkt fast för... 09/04 Men alltså det finns ju egentligen 13 plus gräns för spel online då spelaren möter,spelar och pratar med människor 09/04 Helt rätt. Sverige med sin fullständigt mentalsjuka PK-inställning till sexförbrytare uppmuntrar ju bara till brott. 09/04 Detta bara bevisar vilket sjukt land USA är. Om det handlar om registrerade sexbrottslingar, så gäller detta då även människor som avtjänat sitt straff? Även om personen aldrig kan bli "frisk" från pedofili, så skall personen inte behöva straffas ännu... 08/04 Shieettt.... Det var 80% av användarna borta. ;P 08/04
Skicka en rättelse