Ute i sommar – innehåller nya civilisationer, enheter, byggnader och en välkommen återkomst av religionsaspekten. Snart innehåller spelet lika mycket som fyran!

Expansionen #Civilization V: Gods & Kings släpps fredagen den 22 juni, avslöjar #2K Games. Det som tillkommer är nya civilisationer, enheter, byggnader och en välkommen återkomst av religionsaspekten. Vem vet, snart innehåller spelet kanske lika mycket som fyran!

Totalt får du:

  • Nio civilisationer (bland annat Nederländerna, Karthago, kelterna och Maya-indianerna)

  • Nio nya ledare

  • Scenario: medeltiden, The Fall of Rome och Empires of the Smoky Skies (viktorianskt sci-fi-scenario, wtf)

  • Nio nya wonders

  • 27 nya enheter

  • 13 nya byggnader

  • Nya teknologier och resurser

Stridssystemet och datorintelligensen ska också ha fått sig en finputsning, och två nya stadsstatstyper (Mercantile och Religious) läggs till. Din flottas skeppstyper delas upp mellan typerna närstrid och avstånd.

Fyller denna nyhet dig med lyckliga tankar om stundande dagar som blir till nätter som blir till dagar, medan du successivt expanderar ditt Civilization-rike?

För er som spelar Civ V, så kan jag starkt rekommendera att prova moddar; Unofficial patch http://civmodding.wordpress.com/ Civwillard http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=405111 Info Addict http://forums.civfanatics.com/showthread.php?t=39106... 09/04 ååh längta! 09/04 Har hört en del kritik men som en spelare av båda liren fattar jag inte gnället. CIV V är alltså fördumma och förenklat? På vilket sätt? Det jag inte gillar är diplomatin och att det finns för två alternativ, men överlag känns det ändå som ett CIV och... 09/04 AIn är ju rätt viktigt att det fixas... Man blir lite less på att de skickar sina ranged units i första led efter ett tag. Nåt jag längtar efter är annars att diplomatisystemet ses över... Ser fram emot den här expansionen riktigt mycket. Säkert köpt.... 08/04 Jag förstår din kritik, men samtidigt har Civ-spelen ALLTID haft fokus på att det ska vara extremt lätt att börja spela utan krav på att man måste förstå all mekanik, men samtidigt ha valet med att sätta sig in i det på djupet och ge spelaren valfrihet... 08/04 Riktigt roligt spel men extremt tidskrävande. Har nog aldrig spelat ett annat spel där man tycker sig ha suttit i någon timme fast man i själva verket suttit hela dagen :P Alltid ska man "bara göra 1 drag till". Men roligt är det. Blir nog att köpa expa... 08/04 Civilization serien är helt ok imo, aningen överskattade, saknar riktigt stridssystem 08/04 Samma här! Jag tycker visserligen att Civ 4, liksom sina föregångare, är fantastiska spel MEN 5:an är fan minst lika bra i min bok och garanterat bättre vad gäller combat-systemet. Jag har inte spelan 4:an nu på ett tag men jag tror fan jag skulle ha... 08/04 Religion.. Det kommer krigas som aldrig förr! 08/04 Kelter fan va trevligt! 08/04
Skicka en rättelse