Är de homosexuella romanserna i EA-spel som Mass Effect och The Old Republic en fara för barnen? Det tycker inte EA, som anser att beskyllningarna är politiska trakasserier.

Tusentals anti-gay-brev strömmar in till #Electronic Arts, som av anti-gay-grupper beskylls för att "påtvinga en homosexuell agenda på barnen". Det är de möjliga homosexuella romanser som återfinns i spel som #Mass Effect och #Star Wars: The Old Republic som har fått vissa av spelarna att se rött.

EA själva slår ifrån sig, och menar att det inte handlar om barnen utan snarare politiska trakasserier.

– Alla EA:s spel innehåller åldersmärkningsbeskrivningar så det är svårt att tro att någon blir överraskad av innehållet. Det här handlar inte om att försvara barn, det handlar om politiska trakasserier, säger EA-chefen Jeff Brown.

Han tillbakavisar också påståenden om att det är HBT-grupper [homo-, bi-, transpersoner] som verkat för att få med homo-inslagen i spelen.

– EA har inte blivit påtvingade av någon grupp att inkludera HBT-karaktärer i våra spel. Däremot har vi träffat HBT-grupper och sponsrat industriforum för att diskutera innehåll och trakasserier av spelare i online-forum. Kortfattat: vi har med möjligheten för samkönade förhållanden i våra spel; vi tolererar inte hets mot folkgrupp på våra forum.

Två religiösa grupper i USA, Florida Family Association och Family Research Council, sägs vara extra pådrivande i att försöka motverka homosexuellt innehåll i framtida EA-spel. Samtidigt är kampanjen för mänskliga rättigheter positiva över EA:s inställning i frågan.

– De av oss som jobbar för HBT-jämlikhet är glada över den rättvisa inställning EA tagit. EA bör applåderas för deras omfamnande approach som återspeglar olikheterna i våra samhällen, säger Michael Cole-Schwartz vid Human Rights Campaign.

Denna tråd är ju bättre än att gå på bio. *mumsar popcorn* En gång i tiden brukade jag vara 100% emot HBT, sen växte jag upp och slutade vara en idiot. Låt folk vara som de är, HBT personer är lika mycket värda och lika mycket människor som oss hetero.... 09/04 Diskussionen är över sedan länge och har utvecklats till personangrepp och smutskastande från alla sidor. Tråden låst, och kan ni inte diskutera som folk med vett så behöver ni inte posta något överhuvudtaget. 09/04 Du är tröttsam och du visar gång efter gång att du inte har några riktiga argument att anföra när du hoppar hux flux mellan olika frågor. 09/04 Men varken homosexualitet eller kärlek är förbjudet. Inga av de relationer som finns i Mass Effect handlar om att man ska få ligga. De finns där för att förstärka spelarens relation till karaktärerna och på så sätt skapa en mer personlig kontakt med spe... 09/04 Huruvida människor är kära eller inte är ovidkommande: det som diskuteras är sexualitet, inte kärlek. Om någon t ex förbjuder dans i en lokal så betyder det inte att det är förbjudet att spela musik. Att många människor tycker om att dansa till bra musi... 09/04 Den här briljante debattören skickade mig förutom detta även ett trevligt PM som löd: "Är lilla gubben lite kaxig av sig? använder sig av personangrepp för att tro det gör dig större? snälla gå och runka kuk till en porrfilm så slipper vi dina patetiska... 09/04 Här förlorade jag hoppet om mänskligheten. Du menar alltså att heterosexuella inte är kära i sina partners? Och att homosexuella har bara sex med vem som helst av samma kön utan några känslor? Du tror inte på kärlek men du tror säkert på det "heliga"... 09/04 En eloge till fz.se's forum för en tolerant och öppen attityd till människan i hela sin komplexitet och variation. Länge sedan jag såg så många välformulerade argument i HBT-frågor. En homofob är en homofob är en ros... förlåt homofob. 09/04 Om någon är dum i huvudet är det väl ändå du? kolla bara på dina patetiska svar till folk och dina jävla personangrepp. Snacka om mogen människa du är som inte kan resonera normalt utan att kalla folk dumma. Försöker du skapa självförtroende så du kan... 09/04 Detta visade nu vilken skum människa du är genom ditt snack mot mig bara. Du får det att låta som att homosexualitet är något vi fått för oss. Som jag sagt tidigare kanske är så att vi föddes bisexuell men gick efter samhällets sätt att funka så vi höll... 09/04
Skicka en rättelse