Jane Jensens nya företag Pinkerton Road fokuserar på de mörka äventyrsspel hon gjort sig ett namn på, utvecklarna söker nu pengar via Kickstarter.

Hyllade äventyrsspelsdesignern Jane Jensen står bland annat bakom #Gabriel Knight-serien och var ett av trumfkorten hos klassiska #Sierra On-Line en gång i tiden. Nu startar hon nya äventyrsspelsstudion #Pinkerton Road, och hon hoppas kunna samla in pengar till spelutvecklandet via Kickstarter.

Det här Kickstarter-projektet blir lite annorlunda än de andra, eftersom de som skänker pengar till Jane Jensens studio snarare "prenumererar" på hennes kommande spel. Hon själv kallar det "community-stödd gaming", och även om spelen kommer att kunna köpas i efterhand så blir de först tillgängliga för de fans som skänkt pengar.

Jane Jensen efterfrågar 300 000 dollar, och med 40 dagar kvar har hon redan skramlat ihop strax under 100 000. Uppnås målet väntar ett helt nytt spel för digital nedladdning uppskattningsvis i mars nästa år (samt barnboken och spelet Lola and Lucy's Big Adventure som kommer i sommar). Får de in 600 000 eller mer så blir det ytterligare ett spel som utvecklas, med förmodat släppdatum kring juni nästa år.

Skänker du minst 16 dollar eller mer får du vara med och rösta under den 14 och 15 april på vilket spel du i första hand vill att Jane Jensen och kompani ska göra. Hon låter "prenumeranterna" välja mellan Gray Matter 2, Moebius och Anglophile Adventure. Närmare beskrivning på vad de tre spelen innehåller hittar du på Kickstarter-sidan.

http://www.kickstarter.com/projects/1005365109/jane-jensens-pinkerton-road-2012-2013-csg/widget/video.html

Låter det här som ett intressant initiativ?

Bilden: Jane Jensens styvdotter förklarar mer.

1 Visst en bra ide att göra detta men de har ploppa upp iett sista tiden. Jag är inte negativ mot iden bara mot konstiga tolkningar av mina in lägg. OM det dyker upp ett kick starter varje vecka så kan det bli tjatigt. Varför inte kolla på dessa med lit... 11/04 PS. Jag gnällde inte sade bara att det börjar bli många. Läs inte in en massa av mina rader som bara finns i din fantasi vad jag tycker. O tack för upplysningen hur det fungerar, men jag är redan på läst. Så lägg inte egna felaktiga tolkningar av min... 11/04 Vacker styvdotter 10/04 Kickstarter är ju det bästa som har hänt spelbranschen på väldigt länge. Det öppnar upp möjligheten för mindre utvecklare att få utveckla spel som dom själva vill göra, åt sina fans, med hjälp av sina fans. På vilket sätt skulle det vara "tjatigt"? Vill... 09/04 Hon och John Romero ser gangska lika ut 09/04 Dock har det ju potential att bli rätt jobbigt på sikt om kickstarter-plattformen ska kapitaliseras på så mycket som möjligt, men för närvarande då det är ett relativt nytt fenomen så fungerar det ju, så länge parten som doneras till infriar sitt löfte... 09/04 Verkar inte som du förstår hur spelindustrin ser ut och hur den har påverkat spelen som kommer ut på marknaden. Säg att spelutvecklare X vill göra ett spel, då spelet är så pass stort att det kommer ta 18 månader att göra och sysselsätta låt oss säga... 09/04 Ja, precis! Det är ju "något som är fel", det är just därför crowd funding behövs. Ta ex. Wasteland 2, en uppföljare som beviserligen _MÅNGA_ har trånat efter och som Brian Fargo hade pitchat till utgivare i åratal utan att någon nappade. Nu blir spelet... 09/04 Raleigh Holmes = Söt!! 09/04 Hade det varit som du tror så hade iaf inte jag satsat en krona på det här. Nej vad det handlar om är att utvecklare kan skippa den del som skadar deras verk mest och detta är oftast utgivaren. Visst, en utgivare behövs än så länge för att ge oss spel... 09/04
Skicka en rättelse