Efter att anti-gay-grupper kritiserat spel som Mass Effect 3 och The Old Republic så slår nu jämställdhetsivrarna tillbaka – över 60 000 spelfans uppmanar EA att "stå emot den mörka sidan".

Över 60 000 spelfans har nu skrivit under den kampanj emot homofobi som startats av jämställdhetssajten All Out. Bland dessa ingår bland annat Stephen Fry (skådespelare, gjort röster i många spel) och journalisten och tv-personligheten Charlie Brooker.

#Electronic Arts-spel anklagas av vissa religiösa anti-gay-grupper för att innehålla en homosexuell agenda, läs mer här om du missade nyheten från i förrgår.

– Om du gör 0 annat idag, häng med mig och @Yoda för att hjälpa speltillverkaren @EA så stark emot gay-hat och den mörka sidan, skriver Stephen Fry på Twitter.

– Bra gjort av @EA att be homofoberna dra åt ¤%¤#. De borde göra *varje* karaktär i sina spel gay i ett år bara för att reta upp de intoleranta. Börja med Fifa-serien, skriver Charlie Brooker.

Herr Brooker tycker också att de borde ha ett speciellt "gay-vapen" i nästa Modern Warfare, som bör vara bättre än alla andra vapen. Detta eftersom det skulle tvinga till och med homofoberna att använda det.

Hur känner du inför gay-debatten som rasat på nätet de senaste dagarna? Det visade sig vara ett kontroversiellt ämne inte minst här på FZ, där känslorna svallade över så till den milda grad att den tidigare tråden behövde stängas.

Oavsett vad du tycker (eller inte tycker) så uppmanar FZ dig att visa respekt mot dina medmänniskor och att undvika påhopp och andra dumheter. Tvinga oss inte att stänga en tråd till, vi känner oss så fascistiska då.

"Herr Brooker tycker också att de borde ha ett speciellt "gay-vapen" i nästa Modern Warfare, som bör vara bättre än alla andra vapen. Detta eftersom det skulle tvinga till och med homofoberna att använda det." -Låter ju perfekt, låt för allt i världen... 16/04 Vanligt folk fick inget spel alls :( 12/04 Det jag tycker är både en smula komiskt och tragiskt är att man överhuvudtaget orkar debattera om sådana här triviala frågor, för det betyder inte ett skit. Mer än att EA kan inrikta sig på att sälja mer DLC 1: för homofober - Mass effect 1,2,3,4,5,6,7... 12/04 Suck... Vad kommer allt detta hat emot olika folk grupper ifrån.. Tycker man inte om homosexuella nu då ja då ska man ju uppsöka vård av något slag så man frisknar till och inte går runt med allt detta hat för det är ju farligt för både en själv och sin... 12/04 Det är ju så här det blir mina damer och herrar, när något ska bli mainstream. Då ska alla bry sig och folk som Brooker försöka ta över och genom att spelen ska pusha hans egen ideologi/agenda/politik. Känner ni hur skönt det är att sånt folk dykt upp... 12/04 Haha Charlie Brookers kommentar var ju helskön. 12/04 låter bra det. rösta på bara. 12/04 PK-Vågen väller in över alla länder och dess företag i västvärlden... 12/04 Jag blir knäpp. Det är fan en fin sak EA gör. Vem bryr sig om konspirationsteorier när syftet är gott? Jag tror att förvånansvärt många har någon gång fantiserat om en med samma kön, men vägrar att acceptera fantasin. Det behöver inte vara så jäkla stor... 11/04 Det där var ett fullständigt motbjudande exempel och jag har god lust att avsluta samtalet här. Därtill så skulle jag benämna det som ett fall av Reductio ad absurdum (även om jag, precis som i fallet med argumentum ad populum, använder begreppen med... 11/04
Skicka en rättelse