Måndagens skolmassaker i amerikanska Virginia, där en ung man sköt ihjäl mer än 30 människor och sedan tog sitt liv, har väckt förfäran, avsky och massiv uppmärksamhet. Givetvis har också folk som anser att spel är en bidragande orsak till våldsdåd av denna art tyckt till om händelsen.

Mest känd är kanske advokaten Jack Thompson, som ägnar stora mängder energi åt att påtala populärkulturens faror i allmänhet och spelens i synnerhet. I en intervju med Fox News i måndags uttryckte han sina farhågor för att spel kan vara orsaken till den just begågna massakern, detta trots att gärningsmannen ännu inte var identifierad. Tv-profilen Dr Phil är inne på samma linje (om än något mer balanserat). För CNN:s Larry King säger han att våldsglorifieringen i spel kan bidra till händelser av denna art.

The question really is can we spot them. And the problem is we are programming these people as a society. You cannot tell me - common sense tells you that if these kids are playing video games, where they're on a mass killing spree in a video game, it?s glamorized on the big screen, it?' become part of the fiber of our society. You take that and mix it with a psychopath, a sociopath or someone suffering from mental illness and add in a dose of rage, the suggestibility is too high.

And we're going to have to start dealing with that. We're going to have to start addressing those issues and recognizing that the mass murders of tomorrow are the children of today that are being programmed with this massive violence overdose.

Läste också det nu. Kanske de kan skylla på videovåldet istället med tanke på att poserade med en hammare ungefär som i filmen Old boy samt att de båda var asiater. 20/04 I en utländsk tråd har jag sett jänkare säga att om alla på universitetet var beväpnade hade detta inte hänt.....:evil:...de är ju rubbade! 20/04 No video games found in VT shooter's dorm (http://www.joystiq.com/2007/04/19/no-video-games-found-in-vt-shooters-dorm/). Oj, kan de ha haft fel? Kan det finnas andra skäl än spel? Undrar om det är dags för Slipknot att få sig en känga för sin låt School... 20/04 Jäkla tjat om vapnen. Det handlar mer om att människor ska må bra o förstå vad som är rätt och fel. Amerikas vapenlagar bör ses över, JA men det är inte det som är roten till problemet. Gamers skyller på vapen, vapenidioter skyller på tvspel och det ver... 19/04 Mordstatistiken är relevant i en sådan här tråd eftersom den visar hur ett samhälle reagerar gentemot sina medborgare. Sen är USA i stort sett endast en demokrati i namnet. Den rätta makten sitter inte hos folket utan i lobbyverksamheten. Kapitalet styr... 19/04 Vad har mordstatistiken att göra med frågan? USA är ett demokratiskt land där befolkningen är fullt kapabel att bestämma hur samhället skall se ut. Om de vill ha strängare vapenlagar kan de rösta om det. 19/04 ...eller som Schweiz.....eller som Canada, Tyskland, Estland, Finland, Norge.... Har du jämfört mordstatistiken Kina-USA per folkmängd? 19/04 Oohh ja... va fan är gangsta rap jämfört med jazz? För att inte tala om proggen!!! Muckar du med mig så ska jag nita dig till experimentell jazz med blues influenser! Då får vi se vem som skrattar! 19/04 Helt rätt slartibartfast. Så länge USA är en demokrati så finns det alla möjligheter i världen att rösta om vapenlagarna för dem som vill. Dock är det så att majoriteten av befolkningen faktiskt VILL ha tillgång till vapen, vilket fjortonåriga småpojkar... 19/04 Jag säger som så här: Demokrati! Så länge som väljarna inte vill ha skärpta vapenlagar så kommer en president som lovar tajtare regler aldrig komma till makten. 19/04
Skicka en rättelse