Virtual Console har spel från en rad olika plattformar utöver Nintendos egna, men frågan är inte om den största hatten kommer bli när det första Neo Geo-spelet anländer. För många av oss var Neo Geo den där fantastiska och dyra konsolen med de minst lika dyra spelen och att nu få chansen att köpa dem för en betydligt billigare summa är minst sagt lockande. IGN träffade Ben Herman, chef för SNK Playmore i USA, som bland annat avslöjar att de första spelen förhoppningsvis kommer anlända i sommar.

We're aiming for a worldwide release, so that it's available for all regions at once. As far as the date, we're looking to start releasing games around mid-summer of this year.

Han fick även besvara en fråga gällande prisnivån och precis som på den gamla (goda) tiden kan vi förvänta oss att Neo Geo lägger sig en bit över sina samtida konkurrenter.

With NES at essentially $5 and Super NES at $8, we'll be putting our games at just a little above the Super NES point.

Visst ja. :-) Kul som bara den. Tror de andra spelen jag fick med var Cyber Lip samt Ghost Pilots, kan ha blandat ihop lite med de spel jag spelade på arkadversionen. 18/04 King of the Monster :D 18/04 Det var inte alls så farligt dyrt om man köpte dom begagnade, köpte en med 3 spel och två kontroller för ca 3000 på den tiden. Tyvärr sålde jag den för att köpa 486:a + moderkort. Någon som kommer ihåg vad det spelet heter där man var monster och slogs... 18/04 Jag hade, och nej, är inte nån rikenmans unge. Jobbade, och större delen av lönen gick till NeoGeo, Snes, Sega Genesis, Sega CD, Sega 32X-konsoller och spel. Dyraste spelet jag köpte var Fatal Fury Special för 3200 till NeoGeo. :) Sålde tyvärr allt när... 18/04 Låter grymt. Neo-Geo har verkligen några av dem tyngsta gamla klassikerna. Last Blade 2 någon? 18/04 har även hört lite rykten om sega saturn spel kommer att man kunna ta hem som retro spel till Wii. för envisa rykten säger att en hård disk är på g till Wii för det kommer bli en demo channel där man kan tanka hem demos på Wii spel. och då räcker inte... 18/04 jo jag minns neo geo, men var det verkligen nån som hade en sån? förutom nån rikemansunge som fick allt den peka på. 18/04 Måste ha missat Neo Geo helt och hållet. Varken sett konsolen eller dess spel, nånsin. Helvete vad dyrt! Från Wikipedia: "I gengäld var systemet väldigt dyrt; 6000 kronor, och spel för nästan 2000 kronor styck." 18/04 metal slug serien är ju helt sanslöst bra 18/04 Din lilla rakare du slog mej till det. 18/04
Skicka en rättelse