Om Baldur's Gate: Enhanced Edition och dess uppföljare blir framgångsrika så siktar Beamdog på Icewind Dale härnäst.

Ifall #Baldur's Gate: Enhanced Edition och dess uppföljare blir framgångsrika så kan det mycket väl bli så att utvecklarna #Beamdog även ger en liknande behandling åt dungeon-crawlaren #Icewind Dale.

– Icewind Dale har kommit på tal ett antal gånger. Vi är intresserade, men först krävs det att #bgee lyckas, säger Trent Oster på Twitter.

Han nämner också ett eventuellt Baldur's Gate III, i förbifarten.

– Om vi skulle göra ett #BG3 skulle vi antagligen utveckla en ny motor och tool path. Clipping map areas is not an ideal level art workflow.

Tills vidare är det hur som helst Baldur's Gate: Enhanced Edition som gäller. Det släpps i sommar till pc, Ipad och Mac. Utöver expansionen Tales of the Sword Coast innehåller titeln också nytt innehåll i form av en ny gruppmedlem och ett okänt antal nya quests. Många av de som jobbade på det ursprungliga Baldur's Gate medverkar i utvecklingsprocessen.

Jag låter det vara osagt hur mycket ompaketering detta utvecklings arbete handlar om men jag gissar på att det är mer än vad både du och jag tror. De byter ut Directplay mot ett nyare nätverksgränssnitt. Har hört att de ska ha implementerat "pinch-zoom"... 16/04 Okej, nej men det var så att någon gång innan jul och min födelsedag så önskade jag mig en retro-recension av BG2 i forumet (åsikter om siten-delen) och tror det var Tomas eller John som sa håll utkik i adventskalendern. :-P Det var nog mer en tease än... 16/04 Ursäkte, men var bara tvungen. "Hinner inte skriva mer, min tid på biblioteksdatorn rinner ut. Peace O-san. Mel " Fick ett gott skratt av att du satt på ett bibliotek. Fick upp "biblioteksgamer" i tankarnal. :D 16/04 Vadå spelar ingen roll? Klart det spelar roll att de lagt ner mängder av arbete gratis. Visst, de begår inget lagbrott eller så men jag har väl en rätt att tycka att det är respektlöst? Som jag säger, jag tycker detta är totalt respektlöst mot de som... 16/04 Ingen aning om vad du menar, faktiskt. Vad jag vet har vi inga planer på att retro-recensera Baldur's Gate II, men jag kan ha fel. Kolla med redaktör Tomas Andersson ifall du är nyfiken! :) 16/04 Dubbelpost 16/04 Jaa, jag undrar fortfarande... Hur kan du anse att något är fulare när det inte är släppt? Ditt resonemang med ett troget modding-community (oavsett hur bra arbete de gör) har inget med en ofärdig produkts grafiska kvalité att göra. Snurrigt att dra den... 14/04 Längtar verkligen efter BGIII men är ytterst tveksam till att dessa herrar klarar av att göra ett fullstort BG spel. Jag tror inte de har resurser till att skapa den magi som ettan och tvåan har. Tyvärr!! 14/04 Ja alla ligger mig varmt om hjärtat och har bidragit med delar av min moddade BG2 installation som jag har både på PC'n och nu på min Galaxy S2. Delar save-filerna mellan de båda maskinerna. Och så kommer Oster och hans gäng och ska ha betalt för en för... 14/04 Förstår vad "Mellanare" menar. Gibberlings3, Pocketplane, Spellholdstudios. 14/04
Skicka en rättelse