En brittisk undersökning pekar mot att närmare två tredjedelar av föräldrarna inte bryr sig om åldersmärkningar för spel. Bryr du dig?

Häromveckan rapporterade vi att brittiska lärarförbundet anser att spel kanske inte tillhör toppskiktet i aktiviteter för barn. En ny studie genomförd av brittiska sajten Playr2 där 1221 föräldrar till barn (yngre än 18 år) visar att en stor del av föräldrarna inte bryr sig nämnvärt om åldermärkning - när det kommer till spel.

  • 64 procent av föräldrarna uppgav att de inte kontrollerar åldersmärkningen på spelen deras barn spelar.

  • Av dem som inte kontrollerade åldersmärkningen uppgav 55 procent att de inte tror åldersmärkning spelar roll när det gäller spel.

  • 51 procent av föräldrarna uppgav att de inte känner oro om deras barn skulle spela spel med 18+-märkning.

  • 54 procent av föräldrarna uppgav att de känner oro om deras barn skulle kolla på filmer med 18+-märkning.

  • 61 procent av föräldrarna uppgav att de inte tror att spel kan påverka deras barns beteenden negativt.

Hur ser du på åldersmärkningar, och är det enligt dig någon skillnad när det kommer till spel respektive film?

Fast så länge åldersmärkningen ändå indirekt säger något om vad spelet innehåller och kan hjälpa föräldern till ett beslut, så fyller den ju ändå en funktion även om man inte håller med om åldersgränserna. Tvivlar på att särskilt många föräldrar håller... 17/04 ah.. men annars kommer någon äta 500 godispapper och stämma företaget på flera miljoner dollar.. 17/04 Håller tveklöst med dig ang NHL. Detsamma när det gäller skrämmande/skräckbetonade spel. Däremot tycker jag att det finns scener i t ex Black Ops som jag håller mina barn ifrån. De har inte förmåga att hantera eller förstå varför rollfigurerna agerar... 16/04 Hört flertal gånger att dom har sagt att man inte ska försöka återskapa det dom gör i Mythbuster, sen även (på Discovery channel) så har/hade dom en text innan programmet som det stod att man inte skulle återskapa något från programmet för det var gjort... 16/04 Jag tror helt enkelt märkningarna är för dåliga. De är inte alls i närheten av vad jag skulle säga är "rätt" ålder - 16 år på spel där man dödar folk är ju faktiskt högre än vad det är på film, och det har ju faktiskt utförts studier som visar att spel... 16/04 "Do not eat the wrapping" - Varningstext på inslaget amerikanskt godis. Har något inte varningstext så är det inte värt att göra/äta ! 16/04 +1. Mythbusters som man förstår att man inte kan prova hemma innehåller INGA varnings texter överhuvudtaget. (iaf i alla jag sett) Men så en film om skejtare eller liknande innehåller flera meter text. Sjukt. 16/04 Vafalls? Anser de sig kunna göra egna bedömningar? För två år sen stod jag på Burger King i Malmö och där hade de en TV som visade nån som åkte wakeboard och trixade. Under så rullade en text om att man inte skulle försöka sig på samma trix för han som... 16/04 håller helt och hållet med kantarell. jag är inte heller en förälder men jag är 100% säker på att barn inte tar skada av spel med våld i. (detta beror även på spelar iofs.) Jag själv är en YTTERST känslig person, men har aldrig tyckt att COD, BF3 och... 16/04 Förälder: "Förstår du att spel inte är på riktigt och du kan inte göra något av det där?" Barn: "Jo, det är väl klart?" Förälder: "Bra, här har du ett som heter 'Painkiller' ha så skoj" Har du inte lyckats klargöra det kort efteråt om barnet säger nått... 16/04
Skicka en rättelse