Det är alldeles för lätt för barnen att orsaka stora räkningar snabbt "utan föräldrarnas tillåtelse", menar de.

Är det alldeles för lätt för barnen att ge sina föräldrar saftiga räkningar via mikrotransaktioner i exempelvis spel till #Apples telefoner? Ja, det menar åtminstone en grupp amerikanska föräldrar som stämmer Apple för det sätt som företaget hanterar mikrotransaktioner i app-program.

Ett exempel som namnges är #Capcoms Smurf's Village, där spelaren kan köpa tillägg för upp till 750 kronor. Enligt advokaten Garen Meguerian är många av free-to-play-spelen designade "strategiskt för att medföra köp", eftersom det annars går så långsamt att ta sig vidare.

Apple har inte kommenterat stämningen, men har tidigare protesterat mot att det hela ens skulle gå upp i rätten. Företaget anser att i och med att de nyligen lade till en Ios-feature som låter föräldrar stänga av möjligheten till köp i app-program så borde stämningen läggas ned. Så skedde inte, utan fortsättning följer.

Bilden: Smurf's Village – lägger barnen vantarna på det här kan du bli ruinerad!

[quote=hewra] "Och innan dess klagade du över "DDR-Sverige" med en massa regler för att skydda korkade konsumenter. Så det verkar ju som att DDR-Sveriges konsumentskydd är något du gillar då?" Läs vad du precis skrev... "du klagar över DDR-Sverige...... 24/04 [quote=oDIRTDIVERo] I dina egna ord: "Verksamheten är laglig, det är upp till dig om du vill konsumera. Enkelt.... ". Och innan dess klagade du över "DDR-Sverige" med en massa regler för att skydda korkade konsumenter. Så det verkar ju som att DDR-Sveri... 24/04 Och man måste tänka på att det finns nästan 350 miljoner amerikaner. Du hittar hela Sveriges befolkning i New York. Det är däremot väldigt många korkade amerikaner som gör sig hörda. Om du går ut på stan i New York eller Boston eller Chicago och gör som... 23/04 Android har också möjligheten att låsa köp med Pinkod, iofs bara 4 tecken men det är inte många ungar som lyckas med att knäcka det. Men det är avstängt som standard. 23/04 Du kan inte mena att en stor gul skylt på dörren till en taxibil där det står antingen 307 kr eller 9999 kr är samma sak som det finstilta i ett 20 sidor långt användaravtal... När det kommer till stämningar så borde du veta att bara för att du har chan... 19/04 Så i din värld är jämförelsepriser på taxibilarna självklart att man ska kolla upp, men inte användarvillkor? Varför denna skillnad? Och hur tror du taxibilarnas gula jämförelsepris kom till (precis, i ett försök att stävja den urartade fria prissättnin... 19/04 Ärligt talat tror jag att det är minst lika illa i Sverige. Den här tråden antyder i varje fall det. 18/04 Jo men det är en person du anlitat för att ta hand om dina barn, då kan man ställa vissa krav. Men cigg-tillverkare riktar sig också till barn. Vad ska man göra? Sopa världen rent på onda människor? Tror det enklaste att göra är helt enkelt att hålla... 18/04 Jag har inga egna barn men visst - givetvis kommer jag göra vad jag kan för att ge dem street smarts så de slipper tråkigheter. Kruxet är bara det att appen ifråga är speciellt avsedd för att användas av barn. Det är alltså från början bäddat för att... 18/04 Jag ser att du låter bli att nämna det faktum att det skyddet tillkom just pga. påtryckningar från arga föräldrar sant medial uppmärksamhet. 18/04
Skicka en rättelse