Gods & Kings sista spelbara nation är tillkännagiven. Detta innebär Stockholm, Karoliner, Nobelpris och Gustav II Adolf. Jepp, det är vårt kära Sverige.

Borta på officiella facebook-sajten för #Civilization-spelen fulade sig #Firaxis Games och lade upp pusselbitar från en bild föreställandes någon regent där de sa: "Gissa vilken den nionde nya nationen blir?!". Folk såg skägget, undrade vem det var men det dröjde inte länge innan det säkerställdes att mannen med det röda skägget var svenske kungen Gustav II Adolf. Det vill säga, Sverige är den nionde nationen som tillkommer i expansionen #Sid Meier's Civilization V: Gods & Kings.

Sveriges specialförmåga är Nobelpriset, dess specialenheter är Hakkapeliitta och Karoliner, och huvudstaden är kanske inte helt oväntat Stockholm.

Ja, vill du läsa mer detaljer kan du bege dig till officiella forumet, alternativt Wikipedia-sajten som nämner alla nymodigheter i tillägget.

Tack till Fluffo, SchnitzlFritzl för detta #nyhetstips!
Spela som det svenska imperiet? Oh Yes... I Will Rule the world in Swedens name! 21/05 Tvärt om, jag spelar inte CiV alls då jag undviker "underlägsna spel". Mitt inlägg var inte sämre, det var på samma låga nivå som du nu fortsätter med, men till skillnad från era poänglösa eller felinformerade inlägg så var det jag skrev iaf nära sannin... 10/05 var inte ledsen för att du kör ett underlägset spel. och ditt inlägg var sämre än hans dessutom. väx upp 10/05 Vet inte alla att Hakkapeliitta är en däckmodell från Nokian? Ja, Nokia gör annat en elektronik, stövlar och däck t ex. 02/05 Det visste jag inte. :D Jag tackar och bockar och böjer på huvudet för sakkunskapen. 23/04 förresten är han på bilden inte Gustav II Adolf utan Erik XIV 23/04 personligen tycker jag det är sjukt awesome med en karoliner i spelet!! :D dock så avskyr jag detta spel för dess patetiska diplomati, begränsade valmäjligheter, och för dess ständiga nedstängningar. ser dock fram emot denna expansion :) mycket glad att... 23/04 Hakkapeliitta är ju ett lånord av den svenska frasen "hack på", så det är den korrekta översättningen. 23/04 Tror att en bättre direktöversöttning är: "Hugg in". Men det är hårklyverier. ;) 23/04 att skriva ett så patetiskt inlägg som du just gjorde är en uppenbar varningsklocka, oavsett om du är troll, har mer fördomar än SD eller bara tillhör målgruppen inte köper "inelligenta spel", lämnar jag dock osagt. Tycker de borde införa en 12 års ålde... 23/04
Skicka en rättelse