Utvecklarna lovar ändringar på designen för den kontroversiella Elin-rasen. Det blir färre halvnakna kids, helt enkelt.

I förrgår rapporterade FZ om att censuren i den europeiska versionen av MMO-titeln Tera fått spelarna att se rött. Nu viker sig utgivaren #Frogster för kraven och lovar att blodet kommer tillbaka.

– Som ni alla har uppmärksammat togs blodeffekt-slidern bort från OBT-klienten. Vi vill först och främst be om ursäkt till er för att vi inte kommunicerade denna förändringen som vi borde ha gjort. Vi förstår vikten av att vara transparenta med vår community. Den europeiska lanseringsversionen av spelet kommer fortfarande vara lite annorlunda från den nordamerikanska och koreanska: det enda hotet mot vår 12+-åldersmärkning var blodstänket på skärmen när du dödar vissa monster. Denna effekt är lätt modifierad i den europeiska versionen, förklarar Frogster på det europeiska Tera-forumet.

Blod-slidern kommer tillbaks till spelet via en patch i maj.

Frogster förklarar också att de har gjort vissa ändringar på Elin-rasens karaktärsdesign. Nya texturer och ny design gör att Elin-flickorna får nya kläder, i ett initiativ att skydda barn från "tvivelaktiga spelare". Om du fortfarande undrar vad som åsyftas så räcker det antagligen med att se nedanstående video.

Tera släpps nästa månad.

Skicka en rättelse