Branschanalytikerna är oense om Call of Duty: Black Ops II kommer fortsätta göra det CoD gör bäst – slå försäljningsrekord – eller "bara" sälja 15-20 miljoner exemplar.

De senaste åren har varje nytt Call of Duty-släpp gång på gång överträffat det tidigare, och nått rentav astronomiska försäljningssiffror. Men kommer höstens #Call of Duty: Black Ops II fortsätta trenden och spöa #Modern Warfare 3, eller är försäljningstaket nått?

– Hela HD-marknaden är väldigt svag för tillfället, och det är förståeligt att återförsäljare, utgivare och analytiker sannolikt är konservativa med Black Ops II-uppskattningarna. Varje år ifrågasätter vi om Call of Duty-serien kan sätta nya rekord och under de senaste fyra åren har vi haft fel. Personligen tänker jag inte underskatta Activision, trots att de har oddsen emot sig med en lite lojare HD-marknad denna jul, säger EEDAR-analytikern Jesse Divnich.

– Call of Duty bör fortsätta göra bra ifrån sig och kommer sannolikt fortsätta att slå rekord i och med att det säljer till en ännu större installerad användarbas för konsolerna, säger M2-analytikern Billy Pidgeon.

Wedbush Morgans Michael "Pac-Man" Pachter, däremot, är mer skeptisk.

– Jag anser att Call of Duty är ett fenomen som säljer mer än 20 miljoner exemplar årligen, och det är orealistiskt att tro att den siffran kan växa meningsfullt med varje lansering, säger han.

Call of Duty: Black Ops II släpps i november till pc, Xbox 360 och Playstation 3. Om inget sanslöst oväntat sker så blir det årets (kommersiellt sett) överlägset största spelsläpp.

"CoDs målgrupp (unga spelare) har lite pengar, och måste välja" Vilket många inte kommer att göra. Utan pirata kommer att öka gällande cod pc. Halo 4 köper man och cod piratas då många av de unga fattiga inte har råd med båda men ska bara ha båda. Det... 08/05 Tror CoD kommer få det svårt, deras starkaste marknad är (trots allt) konsolerna, närmare bestämt 360, som för de flesta andra multiformatsspel. Dock släpps Ms sötrsta exklusiva, Halo 4 bara veckan innan CoD, och Halo har de senaste åren alltid sålt ett... 08/05 Jag lär nog köpa't ^^ på pc såklart. 07/05 Hoppas de tjänar asmycket pengar. Det här har inget vettigt nyhetsvärdet för folk som är spelintresserade. Detta är saker som Dagens Industri skriver om. Att FZ ändå valt att ta över affärstidningarnas grej just när det gäller Black Ops 2 tolkar jag som... 07/05 Folk lär köpa skiten som vanligt! Bryr mig inte så länge inte andra utvecklare blir avskräckta från att fortsätta göra spel i genren som inte är CoD kopior... 07/05 Min nyfikenhet säger köp men mitt IQ säger hoppa reprisen.. Kommer att satsa på annan typ av spel i höst. Men blir inte förvånad om det blir super sale . Finns ju inte så mycket annat att välja på inom FPS genren. BF lär väl inte komma med något som mat... 07/05 okej 07/05 Jag tänker ringa superman och hindra dom från att slå nytt rekord. 07/05 Förmodligen kommer det att sälja multum. En massa indoktrinerade cod fanbois och newfags kommer att instaköpa skiten trots att det kommer att finnas minimal mängd content (detta kommer släppas som dlc i framtiden). Dock förtjänar dem inte detta. 07/05 Dem nya cod= skitspel som inga renblodiga gamers rör vid. 07/05
Skicka en rättelse