Zenimax förklarar i en videointervju att The Elder Scrolls Online först och främst måste vara bra i sig självt, och inte endast ett bra MMO eller ett bra Elder Scrolls-spel.

För fem dagar sedan tillkännagavs #The Elder Scrolls Online med kommentarer som växlade mellan NEJ NEJ NEJ och HOPPAS HOPPAS HOPPAS. Dagen efter dök första bilderna samt första trailern upp, och nu har Gameinfomer börjat publicera intervjuer och andra godbitar med utvecklargänget. Först ut är en videointervju med spelets kreativa chef, Paul Sage, där han bland annat förklarar vilket fokus han känner att de måste ha.

– Vi måste göra vårt eget spel. Vi vill först och främst göra ett bra spel. Inte endast ett bra MMO, eller ett bra Elder Scrolls-spel, utan vi vill först och främst göra ett bra spel, få till en grym upplevelse för spelarna.

Därutöver diskuterar han bland annat hur han ser på hjälterollen i enspelarrollspel gentemot onlinerollspel.

– Jag tror inte det är en så stor skillnad mellan ett MMO och något annat medium, verkligen, vilket annat typiskt rollspel som helst. Jag tror bara att det ger oss mer möjlighet att få dig att känna dig som hjälten. När jag tittar på skärmen, när de datorstyrda karaktärerna ser mig, så ser de mig som hjälten, och reagerar utifrån att jag är hjälten. När du spelar med en grupp vänner, eller till och med främlingar och du är en healer, och du healar den där grabben som nästan stupat, så, det låter kanske lite fånigt men du blir på ett sätt den spelarens hjälte. Jag tror att det är en viktig poäng, att det förstärker de sociala banden. Du ges möjlighet att vara en hjälte för dina vänner.

Vi gissar att mer information dyker upp inom en inte allt för avlägsen framtid.

Jag kan säga att Hero Engine inte lämpar sig för typisk bethesda mekanik typ radiant story. HE's sales pitch verkar för övrigt vara "vi har gjort spelet (generisk mmo), nu behöver ni bara sätta namn på det" grovt förenklat ofc men med en så bloatad code... 09/05 Jag tycker att Elder Scrolls online ser dåligt ut... 09/05 Motorn flöt på bra för mig i allt förutom Illum PVPn då det var kaos, ingen bra motor för massive pvp. 09/05 Om sisådär 5 år kanske en motor som UE eller CE kommer vara standard ;) 09/05 Jag hade i alla fall problem med animationer i swtor och om det är pga motorn eller om det mer är Bioware som man skall lägga skulden på det vet jag ej. Vissa animationer syntes ej, vissa animationer långt i horisonten laggade/hackade. Tunn ljussättning... 09/05 Vad är det med spelmotorn som är riktigt dåligt? Kom men vettiga argument tack.. Dåligt optimerad? Dåliga skuggor m.m? Grafiken är i den grafik jag förväntar mig av ett MMO spel. 09/05 Jag är redigt sugen på den där power armorn som står bakom dem. 09/05 Spännande reaktion alltså. Tänker inte ta någon diskussion med dig då du är en sådan person som tror att du har rätt om allt. Lite smått paranoid, så jag har förlorat slaget då jag börjar argumentera med dig. Godnatt 09/05 http://thewickedpink.com/wp-content/uploads/2011/11/captain-obvious-1024x377.jpg Jag vet inte om jag ska skratta eller gråta just nu... 09/05 antagligen för asiater ska kunna spela det på sin pentium 3 med crt-skärm 09/05
Skicka en rättelse