Tänk dig en spelvärld utan gränser, där du sömlöst flyger från planetens yta vidare ut till yttre rymden. Detta är redan verklighet tack vare en rumänsk utvecklare.

Spelvärldar består av kompromisser; laddningsskärmar, osynliga väggar och andra nödlösningar. Vi accepterar dem. Men tänk om verkligheten såg annorlunda ut?

Den rumänska utvecklaren Silviu Andrei har tagit fasta på detta och bygger en spelmotor som är kapabel till att rendera hela världar. Att det inte bara handlar om tomma ord är de tre klippen undertill talande bevis på. Vi tas med till detaljrika närbilder av havet och flyger ända ut i yttre rymden (utan tillstymmelse till laddningstid).

Vad för slags spel skulle ni vilja se med sådana här sömlösa "världsmotorer"?

Går garanterat att fixa algoritmer (nyckelord i datahanteringsprojekt på den här skalan) som kan "slumpmässigt" producera något sånär trovärdiga miljöer vad gäller land- och vattenmassor. Motorn är den "lätta" biten, precis som många skriver är det deta... 11/05 Okej, detta var ju sådär jämfört med vad denna killen håller på med: http://procworld.blogspot.se/ helt stört! 11/05 Tänk er ett framtida Fps där man ska ta över världen! Man går med i klaner och försöker erövra så mycket man kan :) sen så finns det oändligt med klaner 11/05 Som många andra redan skrivit, inte direkt något speciellt, eller nyskapande. Enda är väl att det är lite mer högupplösta heightmaps som genereras och att de sen renderas med lite trevliga eftereffekter. Tekniken kan inte ens ha några överhängande klipp... 11/05 Riktigt häftigt! =) 11/05 Alla möjliga spel skulle såklart kunna nytja detta. Sins of a solar empire, Civ, ArmA, X3, supreme commander och så vidare. 11/05 Det är så klart väldigt imponerande, men det enda som imponerade mig jämfört med andra lösningar var vattnet. Är det bara höjdkartor behöver de köra filter på områden som inte är berg. Grottor och formationer med hålrum bör däremot vara en utmaning. 11/05 Jag var inte ensam om att tänka "Elite" med andra ord. ;) 11/05 Detta skulle vara perfekt för ett Star Wars spel, att kunna landa med sitt skepp vart man vill eller flyga nära ytan och skjuta fiender. 11/05 Väl talat och precis min poäng! Men det ger en hopp om framtiden! Jag vill, jag VILL, att det ska bli så. 11/05
Skicka en rättelse