Trials Evolution fick bara sitta på tronen i en månad. Den nya rekordinnehavaren heter Minecraft, som nu påstås få orättvisa fördelar.

I en månad fick #Trials Evolution stoltsera med att vara den titel som sålt i flest exemplar under sin första dag på Xbox Live Arcade. Den nya kungen heter #Minecraft.

#Microsoft vill inte avslöja några exakta siffror men Markus Persson jublade när han konstaterade att spelet gick med vinst bara en timme efter släppet. Detta fick dock #Fez-utvecklaren, Phil Fish och hans utvecklarstab, att se rött och en diskussion tog fart på twitter.

– Hur fick du de siffrorna från Microsoft? En månad efter release vet vi fortfarande inte hur mycket Fez har sålt. Får du statistik inom 24 timmar?

– Va? Verkligen? Jag trodde att detta var standard. Det suger.

– Standardproceduren är att du får reda på det 3-4 månader senare när den första checken kommer. Dessutom får du gratis uppdateringar, som vi fått veta inte är ett alternativ för någon annan utvecklare, replikerade Fez-teamet.

– Vi fick kämpa för det och vi har ett begränsat antal. Jag har ingen aning om varför de inte gillar det.

Edit: Det framkom senare att #Mojang hade fått den första timmens försäljningssiffror baserat på spelets leadersboard.

Källa: Eurogamer

Tack till emil2796 för detta #nyhetstips!
Det jag menade :p jävligt trött ibland 13/05 Var läser du att dom som gjorde Trials känner sig lurade? Nyheten handlar ju (bl.a) om att utvecklaren av Fez känner sig lurad. 13/05 Många har nog liksom jag lagt av att lira på pc och kör enbart konsol, visserligen har jag datorn kopplat till tvn, men det är ändå bekvämare att sitta med en handkontroll i soffan, än med mus och t bord i soffan. 12/05 Men är 40.000 så väldans mycket då, det finns ju miljoner Xbox guld abbonenter, och varje arcade spel som släpps borde ju iaf sälja minst 1000 gånger, och kostar mellan 80 till 170 kronor. Så varje speltillverkare borde ju håva in minst 100.000 per släp... 12/05 Det är klart att MS vill ha en del av kakan. Sedan finns det ju gränser av vad som är god affärspraxis eller ej som företag är väldigt kortsiktiga över ibland (eller för hoppfulla kanske?)... som Nintendo på mitten av 90talet för att ta ett exempel :) 12/05 Många vill väl chilla i soffan och lira, mer "familjevänligt" och lätt i multiplayer med split-screen med. Skulle kunna tänka mig att köpa MC till XBOX360 också, om jag hade haft konsollen. 11/05 Frågan är ju om det verkligen finns folk som spelar utan Texture packs? Du kan välja från allt mellan Crysis grafik till en värld som ser ut som Nyan Cat... Så jag förstår inte varför någon överhuvudtaget kan ha problem med grafiken. Jag kör med Simple... 11/05 Jag är förvånad över att så många har köpt MC på konsol. Vad har dom för potatis till dator egentligen? :o 11/05 Avundsjuka på hög nivå. 11/05 I det här fallet handlar det inte om snygg grafik utan om spelglädjen och valmöjligheterna i spelet. Notch levererar byggstenarna för ett äventyr man själv får välja. Det är i min mening någ som verkligen slår dagens nya snygga spel :) 11/05
Skicka en rättelse