Tidigare i veckan stod det klart att ett gäng tidigare #Electronic Arts-anställda hoppat av för att starta en ny studio - #Jet Black Games. Siktet är inställt på att utveckla spel till både [[Wii]] och [[Nintendo DS]], ett självklart val enligt högsta hönset Roger Freddi.

Having worked on Xbox 360 and PS3 we still would rather develop for the DS and Wii since it allows us to focus more on gameplay aspects. We love the Wii controller and plan on giving it as much attention during the development process as any other aspect of the game.

pvtnils, har du provat något wii spel ? har hittils 8 st och dom utnyttjar kontrollerna finfint, fast du är ute efter rpg spel ? 22/04 Hitman på Wii skulle kunna bli rätt grymt.. Jag menar man har ju en piano tråd i händerna med sladden mellan nunchuck och wiimote ;) Samt att det första Hitman hadde ett läge där man kunde styra siktet över skärmen fritt medans man gick rakt fram, perfe... 22/04 Tycker det låter väldigt bra! Wii har lungt den roligaste kontrollen, men saknar bra spel som använder den. 22/04 Även spel som inte är direkt anpassade till wiin kan bli bra. Gudfadern är riktigt, riktigt roligt och det är så mycket roligare att strypa folk med nunchucken än att trycka på en knapp. Det är underbart när spelen är så intuitiva att så fort man gör... 22/04 nog för att jag tycker nintendo kunde bjussat på lite mer kraft i wiin men kontrollen har helt klart stor potential. jag önskar och hoppas på ett seriöst baseball spel samt ett riktigt nhl, det skulle va goodis! 22/04 inte bara dom som tröttnat på vanliga spel och handkontroller, har en 360 och en ps2 som bara samlar damm, det är wii som gäller nu efter minst 20 års spelande med vanlig handkontroll sedan intellvision tiden, så skönt med nåt nytt och nyskapande med... 22/04 Mjo, får hoppas på det... tror faktiskt att det krävs ännu mer sånt nu för att konsolerna ska komma till sin rätt... gäller inte bara för Wii utan för alla tre, samt PC förstås... därför det är synd att se allt fler multiplattformsspel där utvecklarna... 22/04 låter bra det, kanske kan komma titlar som verkligen utnyttjar Wii: s originalitet? 22/04
Skicka en rättelse