Om du trodde zombieepidemier var orealistiska är det dags att tänka om.

Alla som läst "The Zombie Survival Guide" vet du att zombieepidemier är lika vanligt som krig och naturkatastrofer. Spelvärlden dräller ju redan av zombieutbrott, och nu har även #Arma 2-världen drabbats.

Det är i DayZ, en multiplayer-modifikation till Arma 2, som utbrottet sker. Ett nytt skadesystem gör att sår inte läker av sig själva utan aktivt måste helas, och för att överleva mer än någon enstaka dag krävs att man äter och dricker. Lyckligtvis finns djur att jaga, kanske med det nya inslaget armborst med pilar som kan plockas upp och återanvändas.

DayZ befinner sig för närvarande i alfastadiet av utvecklingen, men den som vill testa hittar filer på moddens hemsida. De officiella systemkraven lyder: Arma 2: Combined Operations, DayZ-moddfilerna och ballar.

Gameplayfilm från DayZ:

Tack till Kaffemaskinen, Jesper1230 för detta #nyhetstips!
Du behöver bara Operation Arrowhead, sedan skaffar du demon till Arma 2 Free på steam och kopierar över alla mappar från Arma 2 Free folderna till Arrowhead foldern. 25/06 Från steam: "The hardcore military simulation ArmA 2 has seen its sales spike to five times the norm, thanks to the recently-released mod called Day Z" :) Inte dåligt av en buggig mod i alfa stadie. 29/05 Ja det stämmer att man behöver Arma 2: CO. Man placeras i en realistisk värld som överlevande under en pågående zombieapokalyps med en pistol och lite förnödenheter. Sen gäller det helt enkelt att överleva så länge som möjligt med alla medel. Det finns... 19/05 Är riktigt taggad på att skaffa detta spel + moddet! någon som har de som kan berätta lite om de? =) Har för mig att man bara behöver ARMA II: Combined Operations, rätta mig om ja har fel :P 18/05 Jag är på att köra med några pers om någon vill det! Om nån är sugen så är mitt steamnick "fredinskie" utan " " 16/05 Jag tycker väl att Romero har hållt en jämn linje på sin egna nivå utan att influeras av andra (Remaken var inte hans), det jag gillar med hans filmer är att de utforskar själva zombiens utveckling och håller ett lite filosofiskt perspektiv medan de fle... 15/05 Ser sjukt coolt ut! 15/05 Jo i för sig så skulle det bli ganska lätt.. Romeros senaste sevärda film var remaken på Dawn of the Dead enligt mig :) Hans senare filmer är ingenting jämfört med de gamla 15/05 De kan simma också upptäckte jag, fast väldigt långsamt och ingen zombie har följt med mig uppför en stege än så länge. Men det skulle bli för enkelt annars...och vad är det egentligen som säger att de inte borde klättra när Romero själv lät sina zombie... 15/05 Har precis köpt ArmA 2 för denna mods skull :D Verkar vara riktigt nice! Älskar både zombies och sånna här extremt realistiska spel. Verkar dock lite konstigt att zombies kan klättra, och att dom går att döda utan ett skott i huvudet. 14/05
Skicka en rättelse