"Jag tycker inte att det är en dålig sak att vilja tjäna pengar. Jag tycker att det är en dålig sak att vilja tjäna pengar på saker som inte är en god service eller produkt för dina konsumenter".

Det har varit mycket tal om auktionshuset i #Diablo III, och #Blizzards kontroversiella beslut att själva ta en del av kakan när det gäller alla pengatransaktioner. Enligt Diablo-regissören Jay Wilson var det utvecklarnas (och inte ekonomernas) idé att de skulle tjäna pengar på sina spelare, och han ser heller inget problem med detta.

– Jag tycker inte att det är en dålig sak att vilja tjäna pengar. Jag tycker att det är en dålig sak att vilja tjäna pengar på saker som inte är en god service eller produkt för dina konsumenter. Det är vår fasta tro att det är okej att tjäna pengar på en tjänst vi tillhandahåller för våra konsumenter som vi tycker är en bra tjänst värd att betala för, säger Diablo III-regissören Jay Wilson.

– Vill vi tjäna pengar på det? Självklart vill vi det, eftersom vi vill fortsätta göra spel och fortsätta vara framgångsrika. Men vi tycker också att det är god service. Vi tror att det är något spelarna vill ha och som vi vill göra, och de vill kunna göra det säkert och enkelt och de vill också kunna tjäna lite pengar på det om de har lust.

Enligt Jay Wilson innebär in-game-auktionshuset också att risken för lurendrejeri, scams och liknande minskar.

Har du handlat för riktiga pengar i Diablo III:s auktionshus, eller är det något du planerar att göra?

Skicka en rättelse